Kevään ensimmäisiä kilpailuja

Kevät tekee tuloaan ja sehän merkitsee sitä, että suunnistajat alkavat kiristää nastarin nauhoja tiukemmalle ja suuntaavat kohti kansallisia kisoja. Perinteisesti metsäsuunnistuksen kautta aloitellaan Varsinais-Suomen maastoissa. Niin tälläkin kertaa, kun Sauvossa kilpailtiin Viking Line –rastit lauantaina 15.4. Tarjolla oli pidennetyt keskimatkat nopeakulkuisessa avokalliomaastossa. Ratamestarina toimi Signe Dambe. Lahden Suunnistajat olivat lähteneet liikkeelle noin kahdenkymmenen hengen tiimillä. Mukana oli niin nuoria kuin kokeneempiakin suunnistajia.

Parhaasta LS-37 sijoituksesta vastasi D55 sarjan Pia Molnar ollen 3,9km radalla hienosti neljäs. Lauantain parhaasta nuorten suorituksista sijoituksellisesti vastasivat H10RR sarjan Okko Hakkarainen ja D13 sarjan Uma Lehtonen. Totutusti Okko laittoi tossua toisen eteen rivakkaa vauhtia ja sijoituksena oli komea viides tila 2,6km rastireittiradalla. Alku oli ollut hankala, mutta juonen päästä kiinni saatuaan Okko paineli kärjen kanssa samaa vauhtia. Palkintopallisijasta Okko jäi vain noin puoli minuuttia. Myös Uma siis sijoittui omassa sarjassaan viidenneksi 2,1km radalla. Sijoista 3-7 käytiin armoton taistelu kilpailijoiden ollessa 26 sekunnin päässä toisistaan. Uma aloitti kisan hienosti ja jatkoi loppuun tasaisesti suunnistaen. Viron leiriltä vauhtinsa oli löytänyt myös Koikka Koivuniemi. Hierontavasaralla oli jalat hakattu kuntoon ja juoksu kulki niin hyvin, että D50 sarjassa irtosi kuudes tila 3,7km radalla. Samaiselta leiriltä oli vauhtia hakenut myös D12 sarjan Ella Hakkarainen. Pienet virheet tänään pudottivat sijoitusta, mutta silti maaliin Ella ehti kahdeksanneksi nopeimmin. Hieno suoritus sekin. D14 sarjan Celine Gaasenbeek suoriutui myös mainiosti omasta radastaan sijoittuen lopputuloksissa sijalle 10. Myös muilta suunnistajilta nähtiin hienoja kauden avauksia.

Sunnuntaina 16.4 suunnistuksia jatkettiin maantieteellisesti samalla suunnalla Suomea. Angelniemen Ankkurien Ankkurirastit juostiin Salon Ristinummella. Tarjolla oli haastavaa avokalliomaastoa, mutta kartan eteläosista myös vähän helpompaa polkujen sävyttämää perinteistä Varsinais-Suomen avokalliota ja kangasmetsää. Myös tänne oli radoiksi tehty välimallin versio eli pidennetyt keskimatkat. Ratamestariryhmän johtajana toimi Tommi Itkonen. LS-37 tiimi oli pääluvultaan hieman pienempi kuin lauantaina.

Sunnuntain menestyksestä vastasi hyvin pitkälti samat nimet kuin edellisenä päivänäkin. Kaikkein parhaiten rastit löysivät H10 sarjan Okko Hakkarainen ja D13 sarjan Uma Lehtonen sekä D55 sarjan Pia Molnar. Kaikki pääsivät palkintopallin makuun ja sijoittuivat upeasti kolmanneksi. Okko tosiaan oli tällä kertaa valinnut suoran radan ja jäi voittajasta ainoastaan 38 sekuntia 1,8 kilometrin radalla. Uma aloitti jälleen urakkansa upeasti, mutta loppuosassa 2,8 kilometrin rataa tuli pientä herpaantumista, mutta riitti palkintosijaan silti. Pia suunnisti tasaisen hienosti ja näin myös hän pääsi nostelemaan käsiä palkintopallilla. D12 sarjassa Ella Hakkarainen laittoi jälleen nastaria tiuhaan toisen eteen ja sijoittui hienosti viidenneksi kahden ja puolen kilometrin radalla. Yhden rastin pieni virhe tällä kertaa pudotti palkintopallilta, mutta ihan varmaa on se, että niitäkin vielä tällä kaudella tulee.

Viikonloppuna Norjassa käytiin myös Maailman Cupin katsastuskilpailuja ja LS-37 väreissä juoksemassa olivat Sanna Kauppila ja Anna Närhi.