Nuorten Viron kevätleiri

Pitkäperjantaiaamuna Pekolan tallilta starttasi ?❤️?nen iskujoukko nuoria Rastivarsojen järjestämälle pääsiäisleirille. Itämeri ylitettiin upouudella My Star-laivalla nauttien aamupalabuffetista. Kaikki taisivat löytää vähintään makeisia mukaan valtavasta tavarataloa muistuttaneesta laivakaupasta ja Stella nappasi Niiskuneidin äiti-Marin maksettavaksi. Laivamatkalla Juha ehti pestä ristiseiskassa Rikun, Aatun, Ellan, Eerikin ja Samun ♣️.

Tallinnasta oli 2,5 h:n matka majapaikkaan Pärnun Joulumäen urheilukeskukseen. Matkalla pysähdyttiin ostamaan iltapalaeväät kaupasta. Perillä oli heti vuorossa suunnistusharjoitus, jonne päästiin suoraan majapaikan ovesta. Auringon paisteessa kaikki nauttivat täysin rinnoin kevään ensimmäisestä lumettoman maan suunnistuksesta hyväpohjaisessa maastossa frisbeegolfareita väistellen ☀️.

Päivällisen jälkeen nuorempi kaarti lähti pelaamaan jalkapalloa vanhemman väen yrittäessä palautua seuraavaan harjoitukseen. Illemmalla olikin aika lähteä saman maaston eri osaan yösuunnistamaan. Lähes kaikki lähtivät kiertämään lyhyemmän tai pidemmän radan. Osa starttasi hieman valoisalla, mutta Yökupin isä Heikki vei Rikun ja Aatun maastoon vasta, kun oli pimeää ?. Yhtä rastia kolmikko ei löytänyt, mutta rasti olikin väärässä paikassa. Iltapalan jälkeen uni maistui päivän päätteeksi.

Toisena päivänä aamupalan jälkeen nuoret vetivät aamuverryttelyt fribaamalla. Päivän ensimmäiseen harjoitukseen matkattiin bussilla vähän matkan päähän Metsakülan maastoon multitekniikkaharjoitukseen. Matkalla muistettiin onnitteluilla päivänsankari-Jaakkoa ?. Harjoitus oli viiva-, väylä- ja käyräsuunnistusta nopeassa maastossa, jossa näkyväisyys oli silmänkantamattomiin hyvää. Innokkaimmat, Eerikki ja Ella, loppuverryttelivät maalista kämpille reilun 2 km:n matkan.

Suihkun ja lounaan jälkeen jatkettiin bussilla Pärnun keskustaan sprinttitreeniin. Aatu oli kuin kotonaan Pärnun kortteleissa. Hurjimmista hurjin, Ella, kävi lopuksi heittämässä talviturkin hyiseen mereen. Eerikki ja Okko eivät saaneet radalla eroa toisiinsa kovasta yrityksestä huolimatta ?.

Rikun kärsivällisyys oli koetuksella hänen joutuessa opettaa Koikalle Instagramin käyttöä seuran somepäivitysten julkaisemiseksi. Neuvottelut Rikun saamiseksi seuran Insta-somettajiin pyörähtivät käyntiin välittömästi ?.

Paluumatkalla stopattiin hetkeksi kauppakeskukseen ja Heikki sai kevään ensimmäisen irtopallojäätelön ?. Perillä päästiin suoraan päivällispöytään.

Päivällisen jälkeen nuoret jaksoivat pelata jalkapalloa ja Okko ja Eerikki taiteillla trickshot’ja ?.  Nuoret opettivat matkanjohtaja Tuxille frisbeegolfin saloja niin hyvin, että lopulta Tuxi oli aivan pro. Samaan aikaan toisaalla vanhemmat vetivät lepiä, voitelivat jalkoihin Voltarenia ja käyttivät lihasvasaraa.

Pimeän tullessa oli vielä yötreeni Joulumäen kotimaastossa. Vaikka Samu ja Okko olivat ensimmäistä kertaa yötreenissä, pitivät he pimeää pilkkanaan. Jälleen illan päätti korttipelit, joissa Eerikki ja Okko veivät eniten voittoja.

Su:na nuorten yllätys-yllätys-ohjelmassa oli aamupalan jälkeen frisbeetä. Sen jälkeen vuorossa oli pitkänmatkan suunnistus, joka oli 10-12-sarjalaisille pituudeltaan kevyt 6 km edellispäivän Metsakülan maastossa. Hertta ja Okko harjoittelivat onnistuneesti kompassilla suunnassakulkua Juhan ja Pauliinan johdolla ?.

Lounaan jälkeen, yl-lä-tys ?, nuoret fribasivat ja koripalloilivat. Toisena harjoituksena oli käyräharjoitus Joulumäellä, jossa ohjaajien tekeväksi jäi tarkkailla, miten nuoret naulasivat rastit. Riku osoittautui toistamiseen käyräspesialistiksi. Vihdoin koitti ensimmäinen ja ainut väli, kun nuoret eivät pelanneet mitään. Vanhemmat jatkoivat omalla linjallaan: Voltarenia, lihasvasaraa, venyttelyä, lihasten ravistelua, päikkärreitä.

Vuorossa oli päivällinen ennen illan huipennusta: ”leikkimielistä” leiriviestiä. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun musiikki pauhasi ja arvotut joukkueet saivat vapaasti miettiä juoksujärjestyksen ja minkä pituisen osuuden kukin haluaa juosta 2, 2,9 ja 3,3 km:n radoista. Hertta uskaltautui lähteä yksin vaikealle radalle ja selviytyi sieltä vauhdikkaan loppuspurtin saattelemana. Tiina ja Pauliina toimivat onnistuneesti virallisina kisakuvaajina ?. Jaakko vaihtoi huoltajaverkkarit kisapaitaan. Seuralaisista kolmospallille palkintojenjaossa pääsi kipuamaan Aatu, kakkospallille Ella ja ykköspallille Mari mukanaan Stella ?. 

Illalla pelattiin jälleen korttia ja Riku oli omasta mielestään paras korttien kerääjä ristiseiskassa Samun ja Aatun ottaessa eniten voittoja.

Ma-aamuna oli aikainen aamupala, jonka jälkeen ei nuorisokaan ehtinyt suorittaa muuta väliohjelmaa kuin puhelimilla pelaamista, kun lähdettiin jo bussilla Rannametsan maastoon. Lämpötila oli vielä 1 asteessa, joten lämmintä puettiin päälle viimeiseen harjoitukseen. Radalla oli sen verran harjuja kivuttavana ylös ja alas, että kylmä ei tullut kenellekään ?️.

Suihkun ja pakkauksen jälkeen oli aika suunnata kotimatkalle kohti Starin lounasbuffettia. Bussimatkalla tuleva somevastaava-Riku sai opettaa Juhalle snäptsätin striikkauksen ?.

Nuorten mukaan parasta leirillä oli kaikki, hauskat treenit, nukkuminen, frisbeegolf, käyräharjoitus ja leiriviesti, joka Heikin mielestä on kauheinta, koska happi loppui, tuli hiki ja hirvittävä tuska ?❤️?. 

Aikuisten mielestä parasta oli loistava nuoriso, päiväunet, Pärnun sprintti, maisemat, Rannametsa, treenit ja yösuunnistus.

Leiriläiset: Aatu, Eerikki, Ella, Hertta, Okko, Riku ja Samu ??❤️❤️???.

Mukana menossa ovat yrittäneet pysyä myös ohjaajat Juha ja Heikki, huoltajat Pauliina, Tiina, Jaakko, veteraaniosasto Mari ja Koikka sekä nuorimmista nuorin Stella ❤️.

Nuoret esittivät jo matkanjohtaja Tuxille toiveen ensi vuoden leirin järkkäämiseksi. Tuxi vastasi, että pääsiäisen mennään, johonkin ?.