Viikonloppuna yli 100 suunnistajaa sprinttaamassa Lahdessa

Viikonloppuna seuramme järjesti avoimen sprinttileirin Lahdessa perjantaista sunnuntaihin.

Perjantaina aloitettiin Anttilanmäessä sprintillä ja siellä huomattiin kelin olevan liukas. Onneksi saatiin lähes kaikille suunnistajille nastarit alle lauantain aamutreeniin Lotilan koululle. Todella liukasta oli koko viikonlopun aikana kaikissa harjoituksissa. Lauantain aamun harjoitus oli todella suosittu ja yli 100 innokasta suunnistajaa, jotka jaettiin knockout-sprintin eriin harjoituksen tulosten perusteella.

Lauantai aamun sprintin jälkeen oli vuorossa Tapanilan hiihtomajalla lounas ja sen jälkeen seuran valmentajan Aleksi Anttolaisen pitämä knockout-sprtintistä kertova luento. Tapanilan hiihtomaja oli melko täynnä luennosta innostuneita kuuntelijoita ja luennon jälkeen iltapäivällä päästiin testaamaan opittuja taitoja knockout-sprinteillä. Länsiharjun koululla järjestetyssä harjoituksessa oli 8 hengen ryhmät aika-ajon perusteella ja erän 2 nopeinta nousi seuraavaan erään ja 2 hitainta putosi alempaan erään. Näin kaikki 3 juostua erää olivat lähes samantasoisia kaikki ja tasoerot pidettiin pieninä. Harjoituksesta tuli paljon kehuja ja ainoat negatiiviset palautteet tulivat kelin kylmyydestä ja liukkaudesta. Onneksi suunnistajien oikea asenne oli avain hyviin harjoituksiin.

Sunnuntaina leirin päättäneessä harjoituksessa Salpakankaan koululla oli vuorossa sprinttiviesti, johon pyrittiin tekemään tasaväkiset joukkueet. Tässä onnistuttiinkin ja viestikilpailusta tuli erittäin tasaväkinen otatus. Keli oli jälleen liukas, mutta suurimmat vahingot kuitenkin koettiin yhdellä kentän porteista, johon pisimmät hongakolistelijat kolauttivat päänsä.

Kaiken kaikkiaan palautteet, joita viikonlopusta saatiin olivat positiivisia ja seuraava vastaavanlainen viikonloppu järjestetään elokuussa 11.-13.8. Tuolloin järjestettävän viikonlopun teemana on Lahden alueella järjestettävät SM-sprintti sekä SM-viestin (Jukola 2018 maasto). Nettisivuille päivittyy lisätietoja kyseisestä viikonlopusta, joten muistakaa laittaa ajankohta ylös ja seurata infoja.