Hiihtosuunnistuksen AM-kisat takana

Hiihtosuunnistuksen Päijät-Hämeen aluemestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna yhdessä Uudenmaan aluemestaruus- ja FSO:n mestaruuskilpailujen kanssa. Kilpailut jouduttiin siirtämään kertaalleen kuukaudella eteenpäin huonon lumitilanteen vuoksi. Nyt maaliskuussa päästiin kuitenkin kilpailemaan hyvissä olosuhteissa ja sunnuntaina myös aurinko ilahdutti kilpailijoita. Hiihtosuunnistuskilpailut ovat olleet viime vuosina hyvin harvinaista herkkua eteläisimmässä Suomessa, mutta nyt Keimolan Kaiku, OK77 ja Rasti-Jyry yhteistyössä tarjosivat täysipainoisen kilpailuviikonlopun. Kilpailukeskuksena toimi Keimolan Kaiun maja.

Lauantaina kilpailtiin aamupäivällä sprintti ja iltapäivällä keskimatka. Sprintissä ja keskimatkalla molemmissa kultaa Elmo Kiiskinen (H13), hopeaa Tomi Nykänen (H21) ja pronssia Matti Kotilainen (H65). Lisäksi keskimatkalla Emmi Kiljunen sai hopeaa (D21). Sunnuntain pitkällä matkalla Elmo Kiiskinen (H13) sai viikonlopun kolmannen kultamitalin. Hopealle ylsivät Tomi Nykänen (H21), Emmi Kiljunen (D21) ja Juha Kiljunen (H55).

Lauantaina kilpailtiin lisäksi Jyväskylässä hisu-tuplasprintti. Tuomo Lahtinen sijoittui sijoille 4 ja 2. Yhteistuloksissa sijoitus oli 3.