25-mannasta 31. sija!

Viime viikonloppuna kilpailtiin koronapandemian aiheuttaman kolmen vuoden tauon jälkeen yksi kauden hauskimmista viesteistä – 25manna! Perinteisesti kilpailu järjestetään Tukholman lähimetsissä, tällä kertaa Flemingsbergin nautinnollisissa ja nopeakulkuisissa maastoissa. Lahden Suunnistajiltakin oli mukana joukkue, jonka 25-henkisen jäsenistön ikähaitari oli tänä vuonna 12-65 vuotta.

Tänä vuonna viestin avauksesta vastasivat naiset, kun taas miehet pääsivät ankkuroimaan viestiä. Osuusprofiileja oli myös viime vuosista hieman muokattu. LS-37 aloittajana toimi kukapa muukaan kuin maajoukkueratsumme Karoliina Ukskoski, joka toi joukkueemme aloituksesta hienosti vaihtoon sijalla 5. Kakkososuudella viestikapulaamme kuljetti sveitsiläisvahvistuksemme Philipp von Arx, jonka varman esityksen jälkeen viestikapula vaihtui stabiilisti muutaman minuutin kärjen takana hajautetuille osuuksille.

Karoliina alkukiihdytyksessä

Kolmososuudelle viesti hajaantui neljän rinnakkaisen juoksijan harteille. Kolmannella osuudella viestiä veivät Timo Koivuniemi, Anniina Taipale, Heikki Jokinen ja Vesa Forsblom ja viesti jatkui stabiilisti ja hyväksytysti eteenpäin. Neljännellä osuudella kirmasivat juniorit ja veteraanit ja joukkueemme viestiä veivät Annlinn Gaasenbeek, Vipe Remahl, Aaro Yrjölä ja Hermanni Latonummi – ja hienosti veivätkin, sillä ero kärkeen kasvoi vain 1,5 minuuttia! Viidennelle osuudelle metsään pääsivät Tomi Nykänen, Joni Solonen, Valtteri Kinnunen ja Juha Sorvisto, joiden toimesta viestikapula kulki eteenpäin kuin juna raiteillaan. Kuudes osuus oli vain naisille rajattu osuus ja viestiä veivät Anna-Lea Rantalainen, Eerika Riutto, Lotta Kirvesmies ja Anna Närhi, jotka onnistuivat myöskin tiivistämään viestiä ja viestiä johtavaan joukkueeseen aikaeroa tuli lisää vain 14 sekuntia. Seitsemännellä osuudella tulessa olivat jälleen pääosin miehet, mutta tälle osuudelle saivat osallistua myös naiset. Joukkueemme viestiä veivät itävaltalaisvahvistuksemme Laura Ramstein, Henri Arvela, Tatu Leirimaa ja Petteri Huikko ja viesti saatiin hektisten hajautusosuuksien jälkeen onnistuneesti kasaan. 23. osuudelle pääsimme starttaamaan sijalta 27.

6. osuuden naiset onnistuneen osuuden jälkeen

 

Viestin kolme viimeistä osuutta käytiin jälleen normaalin viestin tapaan. 23. osuudella viestiä kuljetti kokenut Ari Anjala, joka antoi viestikapulan eteenpäin toiselle erittäin kokeneelle kisaratsulle, Minna Kaupille. Ankkuriosuudesta huolehti tällä kertaa Aleksi ”Allu” Anttolainen, joka pystyi vielä tulisessa loppukirikamppailussa joukkuekavereiden kannustamana likistämään yhden päänahan lahtelaisten eduksi tuoden joukkueen maaliin sijalla 31. Voittokamppailussa oli tällä kertaa kalkkiviivoille saakka kolme ruotsalaisjoukkuetta, Stora Tuna, OK Kåre ja IFK Göteborg. Näistä Stora Tunan ankkuri Emil Svensk ratkaisi viestin joukkueensa eduksi hurjalla loppukirillään.

Viestin aikana tilille rapsahti paljon hienoja onnistumisia, mutta lajin luonteeseen sopien myös toisaalta isompia ja pienempiä pummejakin nähtiin. Tällä kertaa emme onnistuneet parantamaan edellistä sijoitustamme (18.), mutta 25 hyväksyttyä suoritusta ja sija 31. on siitäkin huolimatta erittäin hieno yli 300 joukkueen kilpailussa. Joukkeessamme kilpaili myös useampi ensikertalainen – Petteri, Laura, Annlinn, Aaro, Hermanni ja Timo. Tunnelma oli katossa läpi viestin ja kisa vedettiin läpi rennoin mielin hymy korvissa. Suunnistusta parhaimmillaan!

Linkki tuloksiin: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=36464&groupBy=EventClass.

Tänä viikonloppuna kilpaillaan SM-erikoispitkän matkan titteleistä Jämsän raastavissa metsissä. Meilläkin on muutama urhea starttiviivalla ja pidetään peukkuja, että tänäkin vuonna tältä matkalta saadaan metallia kotiintuomisiksi. Viikon päästä viestikausi paketoidaan syysklassikossa, eli perinteitäkin perinteikkäämmässä Halikko-viestissä. Vielä jaksaa!