Intersport Lahti Sprintti-iltarastit Lotilassa 23.8.2022

Ti 23.8.2022  Intersport Lahti – Sprintti-iltarastit juostaan Lotilan koululta (Vuoksenkatu 9). Heinäkuisesta Fin5 sprinttikilpailusta on vain reilu kuukausi, mutta niin vain kaupunki muuttuu ja karttaa on täydennetty ja joitakin uusia kiellettyjä alueita on myös ilmestynyt karttaan.  Maaston suurin korkeusero on 40 m luokkaa. Ihan veryttelemättä ei liikkeelle kannata lähteä. Veryttelyyn suositellaan ent. kaupunginsairaalan pysäköinti- ja puistoalueita.

Opastus/ saapuminen:

Opastus on tapahtuu Harjukadun/Saimaankadun pienestä  liikenneympyrästä. Sinne täytyy siis osata tulla.

Pysäköinti tapahtuu pääosin lähikatujen alueilla sillä varsinaista P-paikkaa ei ole. Noudattakaa liikennesääntöjä pysäköidessänne. Tiirismaan ent. koulun alueella on myös muutama pysäköintipaikka.  Kilpailualueella on useampikin lastentarha, jotka suljetaan vasta klo 17 eli ennen klo 17 ei maastoon päästetä (johtuen osaltaan myös ko. tarhojen lasten hakuliikenteestä)

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tapahtuu Lotilan koulun yläpihan alueella ja lähdöt tapahtuvat klo 17.00 – 18.30 välisenä aikana. Radoilta täytyy olla pois viimeistään klo 19.30 mennessä. Muista ilmoittautua pois myös suunnistuksen jälkeen, jotta sinua ei aleta turhaan etsimään!

 

A-ja B- radan kartan saa lähtöpaikalla (kilpailunomaisuutta hakevat). Karttoja C- ja D-radoille saa ilmoittautumisen yhteydessä iltarastikärryn läheisyydestä.

Lähtöön K- pisteelle on lyhyt matka. Maali sijaitsee iltarastikärryn läheisyydessä, katoksen toisella puolen

Rastimääritteet on painettu karttoihin, lisäksi lähtöpaikalla saatavissa myös irrallisia rastimääritteitä.

 

Muista noudattaa karttaan merkittyjä kiellettyjä alueita ja kohteita (violetti vinoruudutus, oliivin vihreät alueet, tumman vihreät pensasaidat ja pensaikot). Kartalla olevia kiellettyjä alueita ei ole merkitty nauhoilla maastoon. Ja vaikka karttaan merkityn pensasaidan läpi pääsisikin, siitä ei silti saa kulkea.

 

Alla vielä ratakohtaiset matkat (mitattu lyhintä sallittua reittiä pitkin).

A-rata: n. 3,9 km

B-rata: n. 2,9 km

C-rata: n. 1,6 km

D-rata (Perherata): n. 1,1km

 

Kartan koko A4. Molempia mittakaavoja 1:3000 & 1:4000 saatavilla.

Tapahtuma löytyy myös Rastilipusta.

 

LS-37 iltarastien hinnasto ja maksutavat löydät täältä: https://www.ls37.fi/iltarastit/hinnat/

 

Tutustuthan vielä Intersport Lahti – Sprintti-iltarastien yleisiin ohjeistuksiin osoitteesta https://www.ls37.fi/iltarastit/iltarastit-sprintti/

Sieltä löydät myös sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet.

Muistathan, että kyseessä on iltarastit ja valvontaa tien ylityksissä ym. ei ole, joten erityistä  varovaisuutta teiden ylityksissä  ja varotaan myös muita kanssaliikkujia.

 

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

-Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille

-Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulle sekä metsästä paluun jälkeen ennen metsästä paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastivaunussa

-Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen

 

-Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen tapahtumasi.

 

Tervetuloa tutustumaan sprinttaamaan Lotilan koulun  lähialueille !

 

 

Tauno Haapasaari

 

Huom! Samalla viikolla järjestettävien Lapakiston omatoimirastien (24.-27.8) karttoja on mahdollista ostaa iltarastikärrystä Sprintti-iltarastien yhteydessä.