Iltarastikausi käynnistyy tiistaina 5.4. korttelirasteilla!

Huomio, päivitys artikkeliin 5.4.2022

Kelin nopean huononemisen vuoksi iltarastivaunua ei voida sijoittaa alkuperäiselle paikalle Salpakankaantien hiekkakentälle. Vaunu löytyy liikekeskuksen parkkipaikalta. Tapahtuman pysäköinti samassa paikassa.

Ennakkoon tiedotetusta poiketen Suunnistajan Kauppa EI ole paikalla! 

 

Kevään ensimmäiset iltarastit järjestetään tiistaina 5.4. Hedelmätarhan – Kartanon alueella. Tapahtumapaikkana on Salpakankaantien hiekkakenttä. Opastus Ala-Okeroistentieltä pohjoisemmasta Salpakankaantien liittymästä. Pysäköintitilaa alhaalla kentällä, jonne johtava tie on kapea. Samaa tietä on myös kulku lähtöpaikalle, joten aja varoen. Hyviä parkkipaikkoja löytyy myös mäen päällä olevien liikekiinteistöjen alueelta (P).

Kartta 1:5000 sprinttikartta. Vilkkaimmat tiet on merkitty karttaan kielletyiksi ja niiden ylittäminen/alittaminen vain karttaan merkittyjen olemassa olevien suojateiden/alikulkutunneleiden kautta. Porttien käyttö karttaan merkityn mukaisesti: vain kartalla avoimeksi merkitystä saa kulkea riippumatta siitä onko kyseinen portti auki tai kiinni.

Radat:

A: 5,4 km / 16 rastia

B: 4,4 km / 11 rastia

C: 3,1 km / 12 rastia

D: 1,9 km / 9 rastia

Maastossa on vielä reilusti lunta ja paikoin myös jäisiä kohtia. Nastarit on paras jalkinevalinta. Radat pääsee hyvin kiertämään aurattuja teitä käyttäen, joka lisää ratojen mittaa. Joissain kohdin oikomaankin kyllä pääsee jos vaan hanget kantavat.

Tervetuloa!

 

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

– Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille.

– Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulla sekä radalta paluun jälkeen ennen paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastikärryllä.

– Suunnistamaan pääsee klo 17.00 – 19.00, joten kannattaa hyödyntää koko aikaväli. Paluu radalta viimeistään klo 20.00. Tosin vielä tässä vaiheessa kautta hämäryys alkaa haitata kartanlukua jo vähän aikaisemmin, joten ihan viime vaiheeseen ei välttämättä kannata radalle lähtöä jättää.

– Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen.

– Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen tapahtumasi.