Iltarastikauden päättäjäiset 30.10. lauantaina

Iltarastikauden päättäjäisrastit alias Kyber-rastit by Avenla suunnistetaan lauantaina 30.10.2021 Tapanilan maastoissa. Iltarasti-isäntä toimii luonnollisestikin siis upea yhteistyökumppanimme Avenla Oy. Päättäjäisrastit ovat kaikille suunnistajille ilmaiset.

“Kyberjoukot auttavat suunnistamaan ICT-maailman rasteille ja välttämään turhat mutkat”.

Tämän enempää emme vielä Kyberjoukoista tiedä, mutta se on varmaa, että jotain ”Kyber-yllätystä” on tiedossa näillä iltarastikauden päättärirasteilla.

Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan selviää vain ottamalla suunta Tapanila päättärirasteille!

Tarjolla on myös kahvia ja pullaa. Jokainen suunnistaja osallistuu arvontaan, johon upeat yhteistyökumppanimme Noname, Lumonite, OP Päijät-Häme, Suunnistajan Kauppa, Avenla ja Kyberjoukot ovat lahjoittaneet hienoja palkintoja.

Päättäreiden kunniaksi radat ovat hieman tavallisesta poikkeavat:
A-radalla suunnistetaan ensin 4,7 km metsässä poluttomalla kartalla. Tämän jälkeen käännetään kartta ja otetaan iltarastikauteen todellinen loppukiri 1,4 km lisälenkillä sprinttikartalla.
B-rata on 4,3 km vauhdikasta metsäsuunnistusta polkurikkaassa maastossa.
C-radalla poimitaan ensin 8 metsärastia 1,8 km matkalla. Tämän jälkeen käännetään kartta ja laitetaan kaasu pohjaan kilometrin lisälenkillä sprinttikartalla.
D-rata on 1,8 km mittainen helpohko metsäsuunnistusrata.
E-rata on 1,5 km mittainen sprinttirata.

Metsäsuunnistuskartat ovat mittakaavassa 1 : 7 500, sprinttikartat 1 : 4 000.

Sprinttiradoilla huomioikaa, että oliivinvihreällä merkityille tonttialueille on ehdottomasti kiellettyä mennä. Vihreällä merkittyjen pensasaitojen läpi ei myöskään saa mennä, ei vaikka niissä olisi aukkoja tai niiden yli voisi hypätä. Tarjantien voi ylittää vain suojateiden kohdalla, jotka ovat kartassa merkitty sallituiksi ylityspaikoiksi muuten kielletyksi alueeksi merkityllä tiellä. Koulun alueella olevilla porteilla ei ole rastivahteja. Siksi kartassa auki olevaksi merkitty portti saattaakin olla kiinni. Tällöin kartassa auki olevaksi merkityn portin saa avata ja siitä voi kulkea.

Metsäradoilla Sammalsuonkadun saa ylittää vain ylikulkusiltoja käyttäen.

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

– Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille.

– Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista sekä metsästä paluun jälkeen ennen tulosten lukua.

– Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen.

– Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen tapahtumasi.