Koululaisrastit Urheilukeskuksen maastossa 11.- 31.10.2021

Lahden kaupungin koulut viettävät MOK-viikkoa 11.-15.10.

Lahden Suunnistajat -37 ja Kärpäsen koulun 6ab-luokka päättivät rakentaa yhteistyössä koululaisrastit Urheilukeskuksen polkuverkostoon.

Tämä monialainen oppimiskokonaisuus (MOK) keskittyy tänä vuonna Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden ympärille. Kärpäsen koulun 6ab-luokka pohti aihetta ja poimi kotikaupungistaan omia lempikohteitaan. Mikä kaupungissamme on kuudesluokkalaisen mielestä niin arvokasta, että sitä pitää vaalia ja säilyttää?

Koululaisrasteilla on oranssivalkoinen rastilappu ja rastikoodi, jonka avulla voi varmistaa olevansa oikealla rastilla. Koululaisrastien rastilappuihin on lisätty QR-koodi, jonka takaa löytyy yhden ryhmän ajatuksia Lahdesta. QR-koodin avaamiseen tarvitset älypuhelimen. Varmista ennen metsään lähtöä, että puhelimeesi on ladattu sovellus, jonka avulla saat koodit auki.

Koululaisrastit ovat kaikille täysin avoimia ja ilmaisia. Rasteille voi lähteä itsenäisesti, kaverin tai perheen kanssa, tai vaikka yhdistää osaksi syksyistä retkipäivää.

Ratoja yhteensä neljä erilaista ja tasoista. Ne on suunniteltu niin, että eksymisen vaaraa ei pitäisi olla. C- ja D-rata soveltuvat erinomaisesti nuorimmille alakoululaisille. A ja B on tekemistä jo sitten isommille ja kokeneemmille, aikuiset mukaan lukien.

Lisäksi on vielä kaikki rastit kartta, jolloin voit kiertää rasteja täysin haluamassasi järjestyksessä. Rastit 31-38 ovat helposti saavutettavissa ja löydettävissä, joten rasteja voi lähteä bongailemaan vaikka pienten lasten kanssa lastenvaunuilla. Rastit 31-38 ovat pääosin isojen kulkureittien varrella, joten avustajan kanssa pyörätuolillakin on mahdollista liikkua, isojen urien/polkujen reitinvalinnat tietysti huomioiden. Täysin esteettömiä rastit eivät ole.

Pieniä polkuja Urheilukeskuksen maastossa on valtavasti, joten ole suunnan kanssa tarkkana. Ihan kaikkia pienimpiä polkuja ei ole merkattu karttaan! Huomioithan myös, että alueella kulkee fillarireitistö, joten liian kiire ei tarvitse olla, ettei törmäyksiä synny. Kaikki mahtuu sulassa sovussa ulkoilemaan 🙂

Rastit ovat paikallaan 11. – 31.10.2021. Mikäli huomaat jonkun rastin kadonneen, ilmoitathan (viesti/soita) siitä numeroon (+358504956661).

Karttoja voi hakea Tapanilan ulkoilumajalta (ma, ke, to, pe klo 9-12) tai tulostaa itse sivun lopusta.

Nyt nauttimaan syksyisistä keleistä ja ruskasta rasteja etsien.

Terveisin Lahden Suunnistajat -37 ja Kärpäsen koulun 6ab-luokka.

#tehtykestäväksi #lahdenperusopetus #greenlahti2021 #ls37

KARTAT

A-rata

B-rata

C-rata

D-rata

Kaikki rastit