Vaellusretki Haltille kesä 2022

Hei! Kartoitamme alustavasti löytyykö joukostamme halukkaita valloittamaan Suomen korkein huippu ns. Halti (rajapyykki 303B, 1323,6m). Tutulla porukalla on kiva retkeillä ja kokeilla jotain uutta? Reitti olisi noin 63km, lähtien Kilpisjärveltä ja päättyen siis Haltin kautta Norjaan Guolasjärven parkkipaikalle, josta nouto takaisin Kilpisjärvelle. Vaelluksen kesto 4 pv (n.15-18km/vrk), eli kolme yötä olisi teltassa/laavussa tai autiotuvassa ja mukana olisi kannettava kaikki henkilökohtaiset varusteet. Alaikäraja olisi alustavasti 16v, tai oman huoltajan kanssa 12v? koska matka on rasittavuudeltaan aika fyysinen. (rinkka painaa helposti 15kg tai enemmän: makuupussi, makuualusta, teltta, ruuat, vaatteet, varusteet, jne.) Tämän ”päävaelluksen” kestoa emme voi valitettavasti pidentää, koska silloin majoituskustannukset taas nousevat odottajien osalta Kilpisjärvellä.

Tietysti reittiä/ohjelmaa voi soveltaa ja osallistua vain kyyteihin, jolloin esim. voi vaellella omatoimisesti tai etsiä tunturirasteja näiden päivien aikana. Kaikkiaan matkan kesto olisi kyyteineen siis noin 6vrk ja ajankohta aikaisintaan esim. 26.6-1.7.2022 tai joku muu aivan keskikesän hetki. Tästäkin voi laittaa mielipiteensä palautteessa, niin voimme suunnitella mahdollisimman sopivan ajankohdan.

Retken kustannuksiin ei seura osallistu millään tasolla, vaikkakin tämä retki on tarkoitettu ensisijaisesti juuri seuran jäsenille ”omatoimiretkenä”. Kaikilla tulee olla omat varusteet ja vakuutukset, jotka oman retken toteutus vaatii. Kustannuksien suuruutta / henkilö voimme arvioida tarkemmin sen jälkeen kun saamme jonkinlaisen arvion mahdollisten osallistujien määrästä ja toiveista. Tähän vaikuttaa eniten kyydit, eli pari henkilöautoa vai pikkubussi, vaiko peräti iso bussi? Matkustetaanko yöllä mennen tullen, vai poistetaanko jet lagia yksi yö suuntaansa Kilpisjärven retkeilykeskuksessa?

Alustavat retkihalukkuudet seuran sähköpostiin toimisto@ls37.fi

tai kysymykset pekka.rekola@paupek.fi

  1. Myöskään retken toteutumista emme voi täysin taata, koska rajamuodollisuudet voi vielä muuttua, tai järjestäminen on muuten mahdotonta.