Oomi Energia – Sprintti-iltarastit Tapanilan hiihtomajalta keskiviikkona 15.9.

Kauden viimeiset Oomi Energia – Sprintti-iltarastit kirmataan Tapanilan hiihtomajalta Jalkarannan sprinttipyhätössä keskiviikkona 15.9. klo 17 alkaen.

Ratamestarina toimii paremminkin metsämatkoilla menestystä niittänyt toiminnanjohtajamme Petteri ”Hutteri” Huikko, joten todennäköisesti muutama neulaspolku- tai metsävälikin matkalle saattaa sattua.

Alla vielä ratamestarin lausunto suoraan LS-37:n päämajalta Tapanilan hiihtomajalta, joka muuten toimii keskiviikkona myös ilmoittautumispaikkana.

”Ratasuunnittelussa ”lisäaitakikkailut” on jätetty muille ja mallia on otettu viime viikonlopun SM-sprintistä, eli melko raakaa ja selkeää toteutusta vain, pikkukivaa säksätystä, sekä aina pakollista A- ja B-radan ”pitkäpäätyyn” reitinvalintaväliä toki unohtamatta. A-rata on loihdittu kauden päätös huomioiden eli tällä kertaa ei matkassa säästellä. B-radalla saa antaa tossulle kyytiä, kunhan muistaa jarrutella oikeassa paikassa oikeaan aikaan. C-rata ei tällä(kään) kertaa tule päästämään helpolla tai jätä kylmäksi, vaikka rata pääosin Jalkarannan koulun ja Monitoimitalo Jalon ympäristössä pyöriikin. Tekemistä riittää varmasti ihan jokaiseen makuun, joka radalla. Loppusuora/-viitoituskin on rakennettu kauden päätöksen mukaisesti teemalla ”viimeisetkin mehut irti”. Turvallisuussyistä osa teistä (Tarjantie ja Jalkarannantie) on merkattu karttaan kielletyksi. Ylitykset ainoastaan suojateitä tai alituksia pitkin.” Lapset ja perheet suunnistavat C-radan tuttuun tyyliin ilmaiseksi!

Tässä vielä muut yleisohjeet:

Ilmoittautuminen tapahtuu Tapanilan hiihtomajalla, josta matkaa lähtöön on noin 250 metriä. Pysäköinti tapahtuu Hiihtomajan alaparkissa (virallinen parkki) osoitteessa Mäkitinteenkatu 29. Opastusta EI ole.

Lähdöt tapahtuvat normaalisti klo 17-18.30 välisenä aikana. Radoilta täytyy olla pois viimeistään klo 19.30 mennessä Lähdöstä viitoitus K-pisteelle.

Alla vielä ratakohtaiset matkat. Radat ovat mitattu linnuntietä pitkin, mutta matkaa tulee reilusti enemmän, reitinvalinnoista riippuen.
A-rata: n.3,4km
B-rata: n.2,5km
C-rata: n.1,4km

Tarjolla mittakaavat 1:4000 ja 1:3000. Kartan koko: 1:4000, A4 ja 1:3000 A3 (A + B-rata). C – rata A4.

Tutustuthan vielä Oomi Energia – sprintti-iltarastien yleisiin ohjeistuksiin osoitteesta https://www.ls37.fi/iltarastit/iltarastit-sprintti/ Sieltä löydät myös sprinttisuunnistuksen kielletyt kohteet.

Tapahtuma löytyy myös Rastilipusta.

Muistathan, että kysessä on iltarastit, joten valvontaa tien ylityksissä ym. ei ole, joten varovaisuutta liikenteessä ja kunnioitetaan muita kanssaliikkujia.

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

-Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille
-Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulle sekä metsästä paluun jälkeen ennen metsästä paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastivaunussa
-Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen
-Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen tapahtumasi.

Tervetuloa sprinttaamaan kauden päätös sprinttirasteille Tapanilan hiihtomaja – Jalkaranta ympäristöön koko perheen voimin!

Terkuin LS-37:n Oomi Energia – Sprintti-iltarastikoneisto