Naisille Viestiliigan Lakeuden viestin voitto

Lauantaina 19.6. käytiin jännittävä ja vaiherikas Viestiliigan 2. osakilpailu, Lakeuden viesti, josta ei meidänkään naisten ja miesten viestijoukkueiden suoritusten osalta kotikatsomoissa ilman lisäsydämentykytyksiä selvitty.

Naisten avausosuudella Karoliina Ukskoski välillä johti joukkoja, mutta vaikka gps-seuranta näytti Karoliinan jopa käyneen rastilla, oli totuus se, mitä saatiin nähdä viestin aikana monen muunkin suunnistajan ja huippujoukkueiden osalta. Liput olivat sen verran piilossa, että Karo meni aivan rastin vierestä ohi ja virheen myötä vaihtoi sijalla 9, +6:41 kärjestä. Anna-Kaisa Anjala lähti toiselle osuudelle ahnaaseen takaa-ajoon ja vaikka virheittä ei Anskukaan selvinnyt, kaarsi sinipunavalkoiset vaihtoon ylhäisessä yksinäisyydessään seuraavan joukkueen vaihtaessa 1 min 40 sek myöhemmin . Kolmannella osuudella Anna Närhi teki yhden päivän tasapainoisimmista suorituksista kasvattaen eron seuraaviin 8 minuuttiin ja 21 sekuntiin. Ankkurina juosseelle Minna Kaupille jäi pelivaraa kartoittaa samaa rinnettä kuin Karoliina, mutta silti Minna toi seuran värit jäätävän ylivoimaiseen voittoon. Ero toiseen, SK Pohjantähteen, kasvoi +8:41:een.

Miesten viestissä Mikael Fabritius tuli avausosuudelta hienosti kärkiletkassa sijalla 5, +9 sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Pauli Leinonen teki haastavilla rasteilla todella tarkkaa työtä vieden viestiä kärjessä vielä toisella väliaikarastilla, mutta loppumatkan virheet venyttivät eron kärkeen +8:22:een sijoituksen ollessa 6. Kolmannella osuudella Aki Saari suoritui mallikkaasti sijoituksen pysyessä samana (6) +11:02 kärjestä. Neljännellä osuudella Juha Sorvisto kasasi itsensä alun virheiden jälkeen ja vaihtoi sijalla 7, +14:59 kärkeä jäljessä. Ankkuri Aleksi Anttolainen teki tasaisen suorituksen ja nosti miehet takaisin sijalle 6, +14:38 voittajajoukkue Navia perässä.

Miesten kakkosjoukkue: Pyry Willman, Petteri Huikko, Valtteri Kinnunen, Tatu Leirimaa ja Joni Solonen ylittivät maaliviivan sijalla 22. Erityisesti kakkosjoukkueen suorituksista on nostettava esiin Petteri Huikon toinen osuus, jossa Hutteri tykitti koko osuuden toiseksi nopeimman ajan.

Samaan aikaan kilpailtiin AM-pitkillä matkoilla Sipoossa yhdessä Uudenmaan alueen kanssa. LS-37 nappasi kilpailusta 19 mestaruutta ja monta himmeämpää mitalia. Erityisen ilahduttavaa oli nuorten runsasnlukuinen osallistuminen mittelöihin.

Sunnuntaina 20.6. ratkottiin samassa maastossa AM-viestimestaruudet, joita sinipunavalkoisille tuli 7.