Monet kevään liikkujat heräilevät Laasonpohjassa – omatoimirasteja tarjolla 3.-9.5.

Viikon 18 omatoimirasteilla 3.-9.5. on pihkaniskoille tarjolla monipuolisia ratoja niin A, B kuin C-radoillekin. Sitä vastoin D-rata kiertää turvallisesti Messilän Golf-kentän ja Laasonpohjan laskettelurinteen läheisyydessä. Tiirismaan etelärinteillä pääsee jo viilettämään varsin miellyttävissä olosuhteissa, mutta reitinvalinnan osuessa pohjoisiin alueisiin tai varjoisimpiin suppiin voi vastassa yllättää muukin valkoinen kuin valkohäntäpeuran vilahdus. Tosin päivä päivältä lumet sulavat hyvin myös tamppautuneilta hiihtoladuilta lämpötilojen lähestyessä toista kymmentä.

A-radalla saa etsiä 15 rastia 5.5 km matkalla. B-rata on tavallisuudesta poiketen vähän A-radan tyylinen 4.2 km:n ja 13 rastin haasteena. Myöskin C-radalla riittää vaikeuskerrointa 3.6 km:n ja 10 rastin verran. D-radan rastit löytyvät polkujen välittömästä läheisyydestä – D-taival on 1.6 km lenkki 5:llä rastilla.

Aikaisemmasta ilmoituksesta poiketen pysäköinti Laasonpohjan omatoimirasteilla viikolla 18 on mahdollista joko Messilän piha-alueen alimmalla parkkitasolla, yhteys Messiläntieltä tai Keskikankaantien ja Arvi Hauvosentien risteysalueen parkkipaikalla. Laasonpohjassa Rantatiellä puomi on suljettu. Pahoittelemme sekaannusta.

Omatoimirastit on tarkoitettu yksin tai perhepiirissä suunnistettaviksi, ei ryhmäharjoittelua. Tervetuloa Laasonpohjan maastoihin Tiirismaalle!

t. Ratamestarit

Tapahtuman sivu Rastilipussa