In memoriam – Lassi Koivuniemi

Lassi Koivuniemi on poissa

Samaan aikaan kun luonto valmistautui talvilepoon, suunnistusväelle kiiri suru-uutinen; Lassi Koivuniemi on siirtynyt ajasta ikuisuuteen lyhyen sairauden murtamana.

Vuosikymmenien ystävyyden jälkeen läheisen ystävän poismeno pysäyttää meistä jokaisen. Joutuu miettimään asioita, joita on yhdessä tehty, yhdessä iloittu ja yhdessä suunniteltu jälleen uutta. Lassin kanssa oli helppo tehdä työtä rakkaan harrastuksemme hyväksi. Lassin parhaimpiin ominaisuuksiin kuului ehdoton luotettavuus. Mieleen tulee lukuisat kerrat, kun muun talkooväen poistuttua rakennuspuuhista, istuimme pohtimassa kuinka asiat voisi tehdä vielä paremmin. Kerta kerralta, väsymättömästi Kurikassa syntyneen pohjalaisen luotettavuudella ja tinkimättömällä sitoutumisella asiat vietiin aina paremmin ja paremmin loppuun.

Lassin ansiokkaalla myötävaikutuksella Lahti-suunnistus tarjosi ensimmäisenä suihkut. Lassi vaikutti myös siihen, että vuoden 1987 Jukolan viestissä suihkuista tuli ensimmäisen kerran lämmintä vettä. Lassi oli suunnistuksen monitoimimies. Hän hallitsi talkootehtävien lisäksi myös suunnistuksen jota kerkisi harrastamaan täydet kuusi vuosikymmentä. Näillä matkoilla kerättiin tietoa ja vinkkejä joista parhaimpia sovellettiin omiin kisoihin.

Lassilla olisi tullut kesän kynnyksellä ikää 80 vuotta täyteen. Kevät oli aina merkinnyt suunnistuskauden alkamista. Nyt oli päätetty toisin. Lassi on kuitenkin meidän kaikkien muistoissa.

Kunnioittava osanotto koko suunnistusväen puolesta omaisille ja muille läheisille.

Pekka Pasanen