Aleksille pronssia SM-keskimatkalta

© Pauli Leinonen

Kauden ensimmäiset suunnistuksen SM-kisat käytiin viikonloppuna Jyväskylässä. Mitaleita oli kotiintuotavana kaksi ja plaketteja neljä.

Kovimmasta suorituksesta vastasi Aleksi. Finaaliin Aleksi lähti lähtölistan puolenvälin jälkeen ja otti kärkipaikan maaliintullessaan. Johtopaikalla hän viihtyi reilun puoli tuntia, vaikka väliajoissa mm. Ikosen Pasi piti kovempaa vauhtia. Aivan loppupään lähtijöistä aluksi Elias Kuukka tuli ohi, sen jälkeen Eetu Savolainen kellotti saman ajan ja Miika Kirmula meni omille minuuttiluvuilleen. Lopputulos siis kolmas ja kyseinen mitali oli Aleksille uran kolmas pääsarjassa (2014 EP 2. ja 2019 yö 3.). Erityisen maukas se oli kuulemma sen takia, että kyseessä oli ensimmäinen SM-mitali matkalla jota juostaan myös arvokisoissa.

Toisesta mitalista vastasi Ari ollen H60-sarjan toinen. Arin kisa lähti yskähdellen käyntiin ja hän hävisi mm. kakkosvälillä 1:20 kisan voittajalle Jyrki Routsille. Tästä maaliin Ari piti sitten joukon nopeinta vauhtia melkein minuutin erolla seuraavaan.

Plaketeille suunnisti Virpi (D50, 5.), Pyry (H20, 8.), Anniina (D20, 10.) ja Henri (H16, 10.).

Kisojen tulossivu