Iltarastit Pajulahdessa 28.7

Tiistaina suunnistamaan pääsee klo 17-19. Rastiliput jäävät metsään omatoimisuunnistusta varten lauantai-iltaan 1.8 saakka. Omatoimisuunnistuksen karttoja (7€) voi tulostaa Rastilippu-palvelusta.

 

Iltarastit järjestetään Pajulahden kartalla ja parkkipaikkana toimii tuttuun tapaan Pajulahden jäähallin parkkipaikka. Maastoon on tullut paljon muutoksia viime omatoimirasteista, mm. uusi hakkuu-aukko sekä harvennushakkuuta. Näistä alueista löytyy tarkemmat ohjeet paikanpäältä ja omatoimisuunnistajille tiedoksi, että B-radan 5 rastin ja A-radan 12 rastin ympärillä on pientä harvennushakkuuta. Hakkuusta huolimatta radat ovat tehty hyväkulkuisille alueille. Uusi hakkuu-aukko ei vaikuta ratoihin. Karttaan on merkitty myös kielletty alue, johon on tullut uusi maastopyörärata. Toivomme haavereiden välttämiseksi, että kiellettyä aluetta noudatetaan ja suunnistaessa ollaan valppaina.

 

Ratapituudet ja rastien määrät ja kuvaukset:

A-rata: 6,7km, 17 rastia – Hyödynnetty maaston parhaimpia osia, tarkkoja rastinotto- ja reitinvalintavälejä.

B-rata: 4,6km, 11 rastia – Käy maaston parhaissa osissa ja sopii hyvin niille, jotka haluavat hieman helpompia välejä.

C-rata: 3,0km, 10 rastia – Kulkee pururadan läheisyydessä, lyhyitä rastinottovälejä, joissa saa olla tarkkana.

D-rata: 2,2km, 5 rastia – Tukeutuu isoon pururataan ja sopii hyvin lapsille kierrettäväksi.

Iltarastien ja kaikkien kanssasuunnistajien turvallisuuden takaamiseksi noudatamme korona-ajan yleisiä ohjeita. Muistakaa, että mukana on myös riskiryhmiin kuuluvia suunnistajia!

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille

Avaimet säilytetään itse, avainteline ei ole käytössä

Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulle sekä metsästä paluun jälkeen ennen metsästä paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastikärryllä

Metsään pääsee klo 17-19, joten kannattaa hyödyntää koko aikaväli, aikaisemmin lähtijöitä on ollut yleensä eniten heti alussa. Paluu metsästä viimeistään klo 20.30.

Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen.

Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen tapahtumasi. Paikan päällä käteisellä maksettaessa vain tasaraha on mahdollinen!

Silloin, kun omatoimirasteja on tarjolla, niitä suositellaan erityisesti heille, jotka kuuluvat mahdollisiin riskiryhmiin tai myös heille, joille tulospalvelu ei ole niin oleellinen ja tärkeä asia.

 

Nautinnollista suunnistusta toivoo ratamestari Eerika Riutto ?

 

Ps. Mustikat odottaa maastossa poimijoita! ?