Miesten taival 1995 Jukolan uudelleenjuoksussa

Miehet lähtivät vuoden 1995 Jukolan uudelleen juoksuun intoa puhkuen ja odotukset olivat korkealla. Naisten viesti osoitti, että maasto oli hankala ja siellä tehtiin todella paljon virheitä. Samaa voitiin odottaa miesten kilpailulta.

Mikael aloitti ensimmäisen viestinsä LS-paidassa hienosti tulemalla kärjessä vaihtoon. Matkaan sattui muutamia virheitä, mutta onneksi perusvarma suunnistus onnistui hyvin ja loppukirin ansiosta muut saatiin pidettyä takan ja Pauli saatiin päästettyä matkaan hyvistä asetelmista.

Pauli aloitti hyvällä vauhdilla, mutta vaikeilla aluilla ei hänkään virheittä onnistunut. Hänen onnekseen muutkaan eivät kartalla olleet ja yhdessä aluetta kartoittivat kameramiehen tarkkaillessa kartoituksen tulosta. Virheiden seurauksena Paimion Rasti ja Hiidenkiertäjät pääsivät parhaimmillaan parin minuutin karkumatkalle, mutta eivät hekään loppumatkaa selvittäneet virheittä ja Pauli sai eron kurottua 20 sekuntiin Juhalle pitkän yön putkiosuudelle.

Juha lähti hyvistä asetelmista pitkälle yölle ja heti lähdön jälkeen he olivat kuuden hengen letkassa matkaa taittamassa. Letka meni Juhan sanoin rauhallista tahtien eikä heillä ollut riuhtomista tekemisessään. Valitettavasti eivät hekään selvinneet virheittä ja takaa tulleet Navin Olli-Markus Taivainen ja Turun Metsänkävijöiden Esa Huttunen pääsi heistä huomaamatta ohi. Kyseisellä kaksikolla oli kova kyyti päällä ja ja Juha tuli vaihtoon neljäntenä 3:36 Navin jälkeen päästäen Lassen matkaan.

Lasse pääsi siis matkaan hyvällä sijalla, mutta valitettavasti Lassen matka oli virheiden sävyttämä. Lasse tuli vaihtoon kuudentena eron ollessa kärkeen 13:09. Lasse päästi Pyryn matkaan ensimmäiseen kisaansa LS-paidassa. Valitettavasti nuori mies ei selvinnyt virheittä ja hänellä oli haasteita 1:15000 mittakaavan ja 25 vuotta vanhan kartan kanssa. Pyryn tullessa vaihtoon sija oli 9. ja ero kärkeen oli jo 56 minuuttia.

Kisassa oli käytössä ns.voltti- eli yhteislähtö eron ollessa yli 20min osuuden kärkeen. Petteri pääsi 30v synttäreidensä kunniaksi ensimmäisen kerran yhteislähtöön ja hänellä oli loistava päivä tänään. Ajoissa hänellä on hieman haamuaika 54:59, mutta se ei ihan totuudenmukainen ole. Tulospalvelussa hieman hämmennystä ilmeisesti näistä yhteislähdöistä johtuen.

Ankkuri Aleksi joutui odottamaan maalissa reilu 10min, että ero kärkeen olisi se 20min. Maastoon päästyään Allu juoksi ihan kelpo vauhtia, vaikkei virheittä selvinnytkään. Ankkureista Allu oli 3. nopein, mutta eroa nopeimpaan Ojanahon Olliin tuli yli kymmenen minuuttia. Tämänhetkisten tulosten mukaan lopullinen sija olisi 8, mutta odotellaan vielä virallisia tuloksia.

Viesti ei siis mennyt täysin odotusten mukaan, mutta mikään seura ei virheittä selviytynyt ja tästä otetaan hyvää oppia ja kasvua tuleviin kisoihin. Tämä oli kauden ensimmäinen viesti ja toivon mukaan niitä on vielä useita edessä, joissa pääsee taas näyttämään mitä on talven ja kevään aikana tullut tehtyä. Tästä oli hyvä aloittaa kausi ja suunnata katseet tuleviin kisoihin.