Viikkoiltarastit Soltinjärven upeissa kuusikoissa 1.6.-7.6.

Viikkoiltarastien ratamestarina toimii 1.6-7.6. toiminnanjohtaja Minna Kauppi, joka halusi viedä Pesäkallion tanssilavalta lähtevät pidemmät radat kerrankin myös Soltinjärven toiselle puolelle, uusiin maisemiin. Rastit on itse asiassa jo viety maastoon, joten niille pääsee kiireisimmät kirmaamaan jo perjantaista 29.6 alkaen. Soltinjärven pohjoispuolta ei ole päivitetty yhtä ahkerasti kuin Pesäkallion puolta, mutta maasto pitää suurimmaksi osaksi hyvin paikkansa. Vihreät alueet (kts. karttapala rastilta) ovat osin harvennettu, mutta metsän rajat ovat selviä edelleen.

Ratamestari haastaakin mahdollisimman monia valitsemaan normaalia pidemmän radan A tai B, jotta pääsee vieraammillekin seuduille. Tällä kertaa omatoimirasteilla on kaikki neljä ratavaihtoehtoa tarjolla 1/10 000 mittakaavassa, lisäksi löytyy kaikki rastit kartta halukkaille. Parkkipaikkoja löytyy Pesäkallion lavan läheltä Hepolammintien varrelta sekä hiukan lähempää lähtöä Golf kenttien välistä vasemmalta puolelta tietä, osoitteesta Hepolammintie 106.

A-rata on 5,9km pitkä, vaikea (15 rastia) ja se tarjoaa mukavaa rastinottoa sekä pidempiä luukutusvälejä. Aivan maaston takaosassa on tehty hiukan harvennustyötä ja yksi uusi ajoura, joka piirretty yllä olevaan kuvaan, mutta muutoin radalle on valittu maaston parhaat osat todelliseen suunnistusnautiskeluun.

B-rata on 4,7km pitkä, keskivaikea(10 rastia) ja tarjoaa mahdollisuuden polkukiertoihin, mutta tarjoaa myös maaston parhaita paloja ja uusia alueita nautiskeltavaksi. B-radallakin on yksi uusi moton ura tullut 5. rastin jälkeen. (kts. yllä olevasta karttakuvasta muutokset).

C-rata on 3,1km pitkä, vaikea (8 rastia) ja tarjoaa haastetta lyhyempää rataa juokseville taitosuunnistajille. C-rata ei ehdi järven toiselle puolelle, mutta upeaa mörrimöykkymetsää ja haasteita on tarjolla tälläkin radalla.

D-rata on 2,1km pitkä, helppo (6 rastia) ja sopii hyvin aloittelijoille. Radalla pääsee hyödyntämään hyvin selkeitä polkuja, mutta aivan poluilla rastit eivät ole. Metsän puolella tarjotaan hienoa maastopohjaa ja rastit on pyritty jättämään kohtuu näkyville.

Iltarasti-isäntänä toimii Soltinjärven metsissä noname, joka tarjoaa isännyytensä kunniaksi koko viikon 1.-7.6. verkkokaupasta -25% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista koodilla: Minnanviikko.

Karttamaksu on 5€, mutta alle 20-vuotiaat, valmennusryhmiemme jäsenet, iltarastien kausikortin lunastaneet, sovitut yhteistyökumppanit sekä muut sovitut tahot suunnistavat edelleen ilmaiseksi. HUOM! Rastilippu-palveluun on nyt lisätty uusi toiminto, jonka avulla voi heti maksun jälkeen itse ladata kartan palvelusta. Rastilipussa voi tulostaa karttansa vain kertamaksun suorittavat. Tämä tapahtuma löytyy Rastilipusta suoraan

Kausikortilla maksavat, alle 20-vuotiaat sekä muut edun saajat voivat ilmoittautua toimistoon viikkorastikarttojen postituslistalle. Seuraavan viikon kartat lähetetään aina automaattisesti listalla oleville pyytämättä. Sovitut yritykset pyytävät kartan erikseen toimistolta. Rastipisteissä on jälleen oikeat rastiliput koodeilla ja ne ovat metsässä koko viikon ma-su. Jos lippuja viedään, ilmoitattehan asiasta toimistoomme toimisto@ls37.fi tai somekanavissamme!

Toimi seuraavalla tavalla:

  1. Rekisteröidy ja kirjaudu sisään Rastilippu-palveluun osoitteessahttps://www.rastilippu.fi/, josta löydät kaikki kuntorastit.
  2. Valitse Päijäthämäläiset iltarastit
  3. Valitse sen viikon tapahtuma, joka on kulloinkin voimassa ja ilmoittaudu. Ratavaihtoehtoja on tällä kertaa 3 kpl: A 6,8km, B4,6km ja D 2,2km. Lisäksi voi tilata ns. Kaikki rastit -kartan ja suunnitella itselleen sopivan radan.
  4. Maksa 5€:n iltarastimaksu Rastilippu-palvelun kautta tai seuramme tilille IBAN: POP-Trio FI38 5612 1120 3225 62. Käytössä myös Sporttipassi (E-passi), Easybreak ja Smartum e-maksut.
  5. Tulosta kartta suoraan Rastilippu-palvelusta maksettuasi tai lähetä sähköposti ja ratatoiveesi osoitteeseen toimisto@ls37.fija saat paluuviestinä radan tulostettavaksi (Huom! työntekijämme on toimistolla vain ma-pe klo 9.00-14.00)

Tulosta kartta ensisijaisesti kotona, mutta jos siihen ei ole mahdollisuutta, voit noutaa kartan Tapanilan Hiihtomajalta toimistostamme arkisin klo 13.00-14.00 välillä. Huom! Tapanilan muut toiminnot ovat kiinni ja ovet lukossa, joten ilmoita hausta etukäteen.