Lahti suunnistuksen helteisen keskimatkan voittajat Arto Talvinen ja Heini Wennman

lasu keskimatka 2019

Naisten 4,1 km radalla kiireisintä vauhti piti SK Pohjantähden lahtelainen Heini Wennman, joka kellotti ajan 28.14. Eilinen sprintin voittaja Lynxin Aino Mänkärlä jäi vain 39 sekuntia. Kisan kolmas Ankkureiden Sanna Kauppila jäi jo 3.34 Wennmanille. ”Ihan ok menoa tänään. Yritin suunnistaa varman päälle, silti lopussa toka vikalle tuli pieni koukku”, kertoi Wennman. Pieneen koukkuun hupenikin Wennmanin alkumatkan selkeä johtoasema Mänkärlään. Huomenna on luvassa tasainen kilpailu naisten kokonaiskilpailun voitosta.

Miesten 5,2km kilpailussa päivän voittaja MS Parman Arto Talvinen otti selkeän voiton 1.35 erolla eiliseen voittajaan KooVeen Joni Hirvikallioon. Talvinen suunnisti erityisen tarkasti välttäen virheitä, kun taas Hirvikalliolle tuli useita pieniä virheitä. Päivän kolmas 2 min kärjestä IKNV:n Lauri Oikarinen ei starttaa sunnuntain kisaan. Keskimatkan neljäs OK Trianin Topi Penttinen ja viiden TP:n Otto Simosas ovat vain 2.30–3.09 Talvisesta, joten sunnuntain pitkänmatkan kilpailusta on odotettavissa kärjen osalta useamman miehen mielenkiintoinen taistelu jaksamista vastaan helteisessä säässä. 

Helle tulee haastamaan kaikissa sarjoissa huomenna. Järjestäjät suosittelevat kaikille kunnon nestetankkausta ennen kilpailua. Sunnuntain pitkän matkan kisaan on lisätty juomapisteitä maastoon. Kaikki 1. lähdön suunnistajat juoksevat reitinvalinnoista riippuen 1 – 4 juomapisteen kautta sunnuntaina. Lisäksi naisten ja miesten pääsarjojen kilpailukeskuksen läpijuoksussa on juomapiste ja märkiä pesusieniä vilvoitukseen. Maalissa on varauduttu juomalla ja jääpusseilla. Lähellä oleva Kukkasjärvi auttaa myös vilvoituksessa ennen ja jälkeen kilpailujen.

Kuvia lauantailta