Venloista paras tulos 35- ja Jukolasta 29 vuoteen

2019 venla

Naisten ykkösjoukkueen aloittajana oli toista kertaa LS:n riveissä Venloissa juossut Laura. Alussa tuli pientä virhettä, mutta loppu tuli hyvin ja ero kärkeen pysyi siedettävänä (4 min).

Kakkoselle lähti Lotta ja hän päästeli oman Venla-uransa parasta vauhtia tuoden joukkueen samalla erolla kärkeen ja ollen osuutensa 12. nopein.

Kolmospätkällä oli Venlojen LS-ensikertalainen Ansku. Hänkin päätti pistää Venla-parastaan ja teki oman “osuussija-ennätyksensä” ollen 23. nopein. Ansku luovutti kartan ankkurille sijalla 18.

Ja ankkurina oli itseoikeutetusti Minna. Häneltä voitiin odottaa ehkä jonkin asteista sijanostetta, mutta kymppisakkia ei varmaankaan moni osuuden alussa veikannut. Taakse jäi nippu Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän maajoukkue-naisia ja osuussija 4. toi LS:n historian 3. parhaan loppusijoituksen. Eroa kärkeen 8:37.

Miesten joukkueelta saattoi myös odottaa palkinnoille pääsyä. Viesti lähti käyntiin jopa naisia paremmin kun konkarialoittaja Philipp pisti hänkin Jukola-parastaan päihittäen Louna-Jukolan hyvän aloituksen kirkkaasti. Joukkueen kannalta ei varmaankaan parempaa aloitusta voinut olla sillä Philipp tuli maalisuoraa kärjen kanssa, sijalla 12, 19 s keulasta.

Yömiehet Petteri ja Juha ei onnistuneet aivan parhaalla tavalla ja sija tippui 30. huonommalle puolelle.

Lyhyet pätkät taas sujui varsin mainiosti kun Pauli ensiksi haastoi Philippin osuussijassa (häviten 2 sijaa) ja nosti joukkueen sijalle 20. ja Lasse nipisti vielä yhden sijan alaspäin.

Kuutoselle vasta muutama päivä ennen viestiä kakkosesta nostettu Tuomo teki hiukan alun jälkeen pientä virhettä ja joukkue tippui osuuden puolessa välissä n. sijalle 25. Loppu tuli kuitenkin tasaisesti ja Tuomo päästi ankkurin matkaan sijalla 24.

Ankkuri Aki teki tasaista jälkeä ja piti käytännössä sijansa. Edestä hylättiin kolme joukkuetta ja joukkueen loppusijaksi tuli näin ollen 21.

Kuten alla olevasta kuvaajasta näkyy, miesten ja naisten 1.- & 2.-joukkueiden trendi on varsin mainio (kuvan saa isommaksi klikkaamalla):

2019 1ja2 jukola

 

Ja tässä vielä koko historia ykkösjoukkueilta (musta viiva 5 vuoden keskiarvo):

2019 venla1

2019 jukola1

Jukolan tulossivu