Lahden Suunnistajat mukaan Suunta Huipulle -ohjelmaan

SuuntaHuipulle logo ei txt 300x241

 

– Suunta Huipulle -ohjelmassa on kyse Suunnistusliiton valmennuslinjauksen Vauhtia!Taitoa!Kanttia! jalkauttamisesta seuroihin niin, että nuoruusvaiheen seuravalmennustoiminta on linjassa suunnistajan polun kanssa. Kyse on valmentajuuden ymmärtämisestä ja valmennuksen laadun merkityksestä, Suunnistusliiton huippu-urheilupäällikkö Katri Lindeqvist kertoo.

Suunta Huipulle -ohjelman seurat jakavat toimintatapoja ja luovat yhteistyömahdollisuuksia sekä liiton että seurojen suuntaan.

– Ohjelmassa mukana olevat seurat vievät myös aluetasolla toimintamalleja eteenpäin ja näyttävät esimerkkiä muille seuroille. Haluamme painottaa toiminnan organisoimista ja johtamista sekä resursseja, jotta toiminta on ammattimaista ja laadukasta, Lindeqvist kuvaa.

Lahden Suunnistajat -37 on nostanut profiiliaan monella osa-alueella ja on tälläkin hetkellä Päijät-Hämeen suunnistusalueen lippulaiva.

-Tavoitteemme on luoda tuleville ja nykyisille huipuillemme yhä paremmat edellytykset ammattimaiseen urheiluun ja muiden huippuseurojen kanssa yhdessä kehittyen tämä onnistuu varmasti paremmin. Lähdemme innokkaasti oppimaan uutta ja kehittämään koko lajia siinä sivussa, toiminnanjohtaja Minna Kauppi linjaa.

Suunta Huipulle -ohjelman seurojen toimintaa kehitetään seuralähtöisesti. Lindeqvistin mukaan jokaisessa seurassa tehdään alkuvaiheessa nykytilan analyysi, josta edetään keskeisiin kehittämiskohteisiin paneutuvaan projektisuunnitelmaan.

-Seurassamme tehdään jo upeaa työtä huippusuunnistuksen eteen, mutta analyysi auttaa meitä varmasti etenemään järkevämmin kohti seuraavia rasteja. Uskomme myös, että projektin myötä koko seuramme toiminta lasten suunnistuskouluista, nuorten ja huippujen valmennukseen saadaan paremmin esiin, Minna Kauppi jatkaa.