Tammikalenteri – 7. luukku

juha s

 

Kaikille seitsemälle henkilölle esitetään samat 10 kysymystä

 1. Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet?
 2. Taustat LS:ään siirtymisen takana?
 3. Kuinka hyvin tunnet seuran tai sen jäseniä?
 4. Parhaat saavutuksesi kautta aikojen ja viime aikoina? Tulevan kauden tavoitteet?
 5. Vahvuutesi suunnistajana?
 6. Oletko erikoistunut johonkin tiettyyn suunnistuksen “alalajiin” (sprintti/metsä/hisu/yö/…)
 7. Lempimaasto?
 8. Entiset seurat?
 9. Miten vapaa-aikasi kuluu parhaiten?
 10. Vapaa sana.

Vastaukset:

 1. Olen pohjanmaalta lähtöisin oleva vetskujuniori, joka on monen mutkan kautta päätynyt vajaa nelisen vuotta sitten Lahteen. Viimeiset 12 vuotta olen juossut Keski-Suomen ylpeydessä – Vaajakosken Terässä, jonne vaihdoin opiskeluitteni alussa. Nyt työskentelen Pajulahdessa ja Vierumäellä urheilutestaajana ja liikuntafysiologina.
 2. Taustalla on juuri paikallisuus Lahdessa ja vähittäinen integroituminen seuran harjoituksiin viimeisinä vuosina. Yksi sysäävimpiä voimia on ollut sparrausyhteistyö Aleksin kanssa viimeisten vuosien aikana. Nyt oli sopiva tilanne kaikin puolin myös sitten liittyä itse seuraan ja nostaa täten yhteistyön tasoa vielä seuraavalle tasolle.
 3. Tunnen hyvin ison joukon LS:n riveistä täällä Lahdessa viettämäni ajan vuoksi. Toisaalta lähes joka harjoituksissa opin koko ajan tuntemaan vielä uusia kasvoja.
 4. Erityisesti yöstä on tullut lähivuosina hyvää menestystä (2016 Sm-kultaa ja vuosi sitten SM-pronssia). SM-viestistä löytyy kaiken väriset mitalit miehistä, Tiomilasta 2. Sija ja Jukolasta pronssia. Tulevana kesänä tavoitteena on olla LS:n paras, enkä välttämättä tarkoita seuran mestaruutta ??
 5. Monipuolisuus eri matkojen osalta ja kohtalainen kestävyys.
 6. En.
 7. Hälvälän poterot.
 8. Kauhavan Wisa -> 1997
  Lapuan Virkiä -> 2006
  Vaajakosken Terä -> 2018
 9. Reenaten!
 10. Mukava nähdä, kuinka hyvin koko Lahden alueen suunnistus tästä kehittyy. Nyt tuntuisi olevan erittäin hyvä meininki LS:lla. Toivon, että voin omalta osaltani parantaa koko seuran ja erityisesti miesten joukkueen esiinmarssia kaudella 2019.

 

Esiteltyjen seitsemän henkilön lisäksi seuraan on vaihtanut iso nippu uusia tai palaavia jäseniä. Osa pyrkinee jopa Venlojen/Jukolan ykkösjoukkueeseen, mutta ainakin 25manna- ja Halikko-joukkueisiin tulee roima annos vahvistusta. Seuraan tulleista uusista nuorista tulee juttua myöhemmin.

kaikkiMarko Väisänen
Tomi Ruutiainen
Iida Peltonen
Vesa Forsblom
Jyri Säyriö
Iiro Kuusela
Aino Kuusela
Tytti Kirvesmies
Helmi Ruutiainen
Juuso Ketonen
Marko Samiola
Joni Hirvonen
Eerika Riutto
Petri Riutto
Lassi Kuva
Pekka Huhtanen
Atte Etula