Halikosta paras sijoitus kautta aikain

 

Tuomo ”Philippin erinomainen paikkaaja” Lahtinen toi joukkueen ensimmäiseltä osuudelta varsin hyvissä asemissa vaihtoon. Viime vuotisesta sija hiukan heikkeni, mutta aloittajalle se tärkeämpi (Juha H. saattaa olla eri mieltä), eli ero kärkeen, kutistui 18s vuoden takaisesta.

Viestiä jatkoi yhdistelmä kokemusta ja nuoruuden intoa. Jälkimmäinen otti hienoisen voiton, kun Tomi tuli vaihton ensimmäisenä, Jani toisena ja Aaro heti perässä kolmantena. Sija nousi jo seitsemänneksi.

Kolmoselle lähti enää pelkkää nuoruuden intoa ja sitä riitti. Maiju, Vili ja Anniina piti sijan samana ja esim. heistä viimeinen kellotti hajontansa tytöistä viidenneksi kovimman ajan. Toinen huomionarvoinen asia on, että tältä osuudelta vaihtoon tultiin 2s sisällä joten nippu oli hyvin kasassa.

Nelosella vaaka kallistui taas vahvasti kokemuksen puolelle. Arin, Saaran ja Kristianin osuudella sija hiukan tippui (9.), mutta eroa kärkeen ei tullut kuin 2½min lisää.

Viimeisellä kolmen henkilön osuudelle, eli vitoselle, lähti tasavahva kolmikko. Tällä kertaa vähän liiankin tasavahva, sillä vajaan 3min karkumatkalla maastoon päässyt Seppo pysyi karkumatkalla ja Valtteri & Matias jäi yli minuutin päähän. Kuitenkin isossa skaalassa ajateltuna, viimeiseltä osuudelta tultiin hyvässä nipussa kun ensimmäisen ja viimeisen ero on 1:40.

Toiseksi viimeisellä osuudella nähtiinkin sitten joukkueen parasta kyytiä. Minna paukutti osuuden parhaan ajan ja jätti mm. hajontansa toiseksi parhaan yli 3min päähän. Sija koheni taas merkittävästi (11. -> 5.) ja ero kärkeen supistui minuutilla.

Viimeiselle pätkälle Aleksi pääsi melko turvallisissa asemissa sijan säilyttämisen suhteen. Eteenpäin oli matkaa yli 3min ja sen joukkueen viestiä vei muuan Olli O. ja taakse tilaa oli n. 1½ min. Aleksi antoi Föhrin Terolle siimaa ½min, mutta piti VeVen pyristelyt takana ja toi siis joukkueen selkeästi viestin historian parhaalla sijalla maaliin.

Eikä siinä vielä kaikki. Myös kakkos- ja kolmos-joukkue kohensi sijoitustaan merkittävästi viime vuodesta ja tämä näkyi selkeänä nousuna Paras seura-kisassa. Viime vuotinen seitsemäs sija parani tänä vuonna kolmanneksi.Karkealla matematiikalla ei tarvitse ottaa kuin n. 1min / osuus pois ja aletaan kamppailemaan 750€ lahjakortista.

Tulokset

Kuvia