Suunnistusmatkailua Dolomiiteilla

2017-virpi-dolomiitit_01.jpg

 
Kisaviikko toimi tehokkaana treeniviikkona, sillä 1500 metrissä sijaitsevassa San Martino di Castrossan kylän lähistöltä löytyi paljon eripituisia vaelluspolkuja ja huiputettavia vuoria. Kisojen jälkeen palauttelu jäikin vähiin, kun vuoret kutsuivat valloittajiaan. Vuoristopoluilla oli paikoin ruuhkaa, sillä alue tuntui olevan varsin suosittua patikointialuetta, jossa liikkui nuoria rippikoululaisia (?) nunnien kanssa, perheitä ja vanhempaa väkeä.

2017-virpi-dolomiitit_02.jpg
 
Village Stage sprinteissä Transacquan ja Tonadicon kapeilla kujilla Lotta nappasi voitot molempina päivinä D21E – sarjassa vieden yhteistuloksissa selkeän voiton vajaalla kahdella minuutilla ennen ruotsalaisnaisia. Vipe voitti myös D50 sarjan yhteistuloksissa (4./1.), Anu oli tiukan kisan 5. (2./7.) D40 sarjassa, Vuokko D55 sarjan 5. (5./4.) ja Juha H55 14. (17./13.).

2017-virpi-dolomiitit_03.jpg
 
Dolomiittien 3-päiväiset kisat jatkuivat sprinttien päälle ilman välipäiviä. Mahtavat maisemat jokaisella kisapaikalla Val Venegiassa, Passo Rollessa ja San Martino di Castrossassa sai suunnistusmatkailijan hymyn huulille auringon paahtaessa taivaan täydeltä. Ekassa keskimatkan kisassa Lotta nappasi niukan voiton, vaikka matkalle mahtui muutaman minuutin koukut vaativassa maastossa. Seuraavat kaksi päivää olivat pitkän matkan kisoja, joihin mahtui naisten pääsarjassa nousua vajaa 500 metriä / kisa. Viikon kokonaisrasitus painoi jo jaloissa ja useita virheitäkin tuli, joten Lotan oli tyytyminen sijoille 10. ja 6., ja yhteistuloksissa 5. sijaan. H55 sarjassa Ari voitti kaikki kolme kisaa reilulla erolla seuraaviin vieden ylivoimaisen kokonaiskisan voiton yli 10 minuutin erolla seuraavaan. Anu oli tasaisilla suorituksilla tasokkaan sarjansa 5. (8./7./5.), Vipe 6. (7./2./8.) ja Vuokko 6. (9./8./5.) sarjoissaan sekä Timpurin nautiskellessa koko rahan edestä rauhallisemmalla vauhdilla.
 2017-virpi-dolomiitit_04.jpg

2017-virpi-dolomiitit_05.jpg
 
Kisojen jälkeen Lotan, Vipen ja Arin palkinnot (kassillinen pastaa, juustoa ja omenoita) matkasi Tytin mukana Saksaan. LS joukkio nautiskeli vielä kisojen jälkeiset ”palauttavat” vaellukset, jonka jälkeen vuorossa pari päivää turistimatkailua ja aamusprinttailut helteisessä Venetsiassa ja Muranon saarella. Seuraavan kerran Dolomiittien 3-päiväinen on vuonna 2019, kun ensi vuonna on vuorossa Italian 5-päiväinen Madonna Di Campigliossa.   
 2017-virpi-dolomiitit_06.jpg

Village Stages tulokset
Dolomiti 3Days tulokset