Jukolassa miesten 1.-joukkueella parantunut tulos nyt 5 vuotta putkeen, naisillakin hyvä trendi

uutiskuvia/Jukola-2012-2017-menestys.PNG

Venloissa ykkösjoukkueen matka lähti hyvin käyntiin, kun Lotta leimasi ensimmäisellä TV-rastilla vain 39s kärjestä. Sijoitus tippui hiukan vaihtoon tultaessa, mutta silti taakse jäi monen monta kärkipäähän povattua joukkuetta. Menoa jatkoi viime vuonna kakkosen avannut Csenge. Alku ja loppupäässä tulleet virheet hidasti menoa ja vaihdon jälkeen ilme ei ollut aivan tyytyväinen.

Kaksi viimeistä pätkää hoiti Saara ja Minna. Heistä ensimmäinen kertoi viestivalintoja tehdessä, että kuntokäyrä osoittaa ylöspäin ja nyt se nähtiin myös tulostaululta. Joukkueen sija nousi jo viime vuoden loppusijoituksen tuntumaan. Minna napsi vielä useamman kilpasiskon selän kiinni ja täytti 19s turvin joukkueen tavoitteen top30.

Miehissä ykkösen aloitus oli hiukan naisten toisinto. Ei mikään tykkijuoksu, mutta tyytyväinen täytyy olla. Philipp kertoi heti vaihtoon tultuaan, että 10milan iso epäonnistuminen painoi henkisesti takaraivossa, mutta onneksi se apina saatiin pudotettua selästä matkan varrella.

Kakkospätkällä Aleksin alkumatka oli varsin hyvä ja sijoitus kävi jo alle viidenkympin. Viimeisellä kolmanneksella kuitenkin vatsavaivat vei vauhdin alas ja loppumatkalla ~30 pyyhälsi ohi.

Seuraavaksi oli vuorossa ns. IHR-trio. Aluksi Tuomo hilasi sijoituksen taas viidenkympin tuntumaan, Assu jo sen alle ja Matias  lähemmäksi neljääkymppiä.

Lopussa oli vielä joukkueen toinen teemaryhmä: unkarilaiset. Mate oli toivonut ettei juoksisi ihan pisintä pätkää ja toiveen toteuduttua viiksimies kellotti ainakin tulosten valossa (paras osuussija) yhden parhaista Jukoloistaan ikinä. Ja saman teki paljon vähäisemmällä kokemuksella ankkurismies Aron. Loppusijoitus komea 36.

Molemmat ykkösjoukkueet teki siis LS:n mittapuulla historialliset tulokset. Tämän vuoden tuloksia parempia hakiessa täytyy mennä aina vuoteen 1991. Ja muistettava, että silloin naisissa oli n. 700  ja miehissä n. 500 joukkuetta vähemmän. Joskin tottakai joukkueiden määrä on kasvanut enemmän siellä häntäpäässä.

LS-37 Venla-tulokset

LS-37 Jukola-tulokset