Lotta nuorten MM-kisoihin

Tänä keväänä nuoret testattiin JWOCiin etukäteen kerrotulla pistemenetelmällä ja hiukan alakanttiin (sairastumisia ym.) menneen alkukauden jälkeen Lotan mahdollisuudet päästä kisoihin oli kovin laihanlaiset.

Viimeistä vuotta nuorten sarjassa juokseva Lotta oli itsekin mieli maassa SM-keskimatkan jälkeen. ”Kyllä fiilis oli, että sinne viimeistään meni kisapaikka, mutta katsastusreissuun olin ilmoittautunu, niin olihan sinne lähdettävä.”. Kertasi Lotta viikon takaisia tuntemuksia ja jatkoi, ”Ennakko-odotuksista poiketen mulla olikin hauska viikko hyvässä porukassa, niin treeneissä kuin niiden ulkopuolella.”

Launtain keskimatkalle Lotta lähti vain suunnistelemaan ja nautiskelemaan. ”Luulin, ettei kisapaikka olis enää mitenkään realistinen. Reitti oli haastava niin fyysisesti kuin teknisesti, joten taktiikka oli mennä rauhassa ja olla hukkaamatta itseään.” Ja tämä taktiikka tuntui toimivan. Kakkossijasta tuli lisää itseluottamusta ja pitkästä aikaa tuli hyvä onnistuminen. ”Pieniä virheitä tuli, mutta muille tuli enemmän. Tästäkään huolimatta en uskonu vielä mahdollisuuksiin päästä kisoihin.”

Sunnuntain pikälle lähtiessä jalat tuntui kuulemma varsin väsyneiltä. Yli 2000m-korkeus ei varmaan myöskään auttanut hapensaantia, ”Mäkeä sai radan alussa könytä ihan kiitettävästi, mut samaan aikaan pysty nautiskelemaan avonaisista alppimaisemista ja se oli kyllä aika huikeeta!”. Lotta ehti matkan varrella pummaamaankin muutaman minuutin, mutta loppuen lopuksi pitkän matkan voitto tuli melko selvällä erolla. ”Oon siitä kyllä superilonen! Ja tän reissun opetus numero 1 oli, että ikinä ei saa luovuttaa!”.

Keskimatkan tulokset
Pitkän matkan tulokset
Suomen joukkue