Rantanen ja Lakanen SM-yön nopeimmat

Yösuunnistuksen suomenmestaruudet kilpailtiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Heinolan Vierumäellä. Miesten ja naisten pääsarjojen voittoon suunnistivat Kooveen Jani Lakanen ja Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen.

Jani Lakanen otti varman voiton miesten 11 kilometrin vaativalla radalla. Edellisen päivän karsinnan virheestä oppineena Lakanen suunnisti varmasti ja eroa hopealle yltäneeseen Lynxin Aapo Leskiseen tuli reilu minuutti. Yllätyspronssia otti nuori jo karsintasarjansa voittanut Ikaalisten Nousevan Voiman Ville Parkkinen.

Naisten pääsarjassa Merja Rantanen suunnisti selkeään voittoon ilman suurempia virheitä ja juoksi ainoana naisena alle tuntiin reilun seitsemän kilometrin radan. Kilpailuun tyytyväinen nainen ei ollut juuri yösuunnistanut ennen kisoja. Hopeaa sai kanadalainen Angelniemen Ankkureita edustava Emily Kemp reilu kolme minuuttia Rantasta hitaampana. Kisan kolmas oli SK Pohjantähden Marttiina Joensuu.

Pääsarjojen lisäksi Vierumäellä jaettiin mitalit kaiken kaikkiaan 34:ssä eri sarjassa aina 15-vuotiaista 85-vuotiaisiin asti. Vaativa maasto tarjosi kilpailijoille monipuolista ja vaihtelevaa suunnistusta aina korpikallioista mäntykankaisiin.