Keiturin metsät vilisevät suunnistajia viikonloppuna

Pääsarjoissa luvassa tasainen taistelu

Naisten pääsarjan ennakkosuosikkeja ovat hyviä juoksuja kuluvalla kaudella esittäneet Kooveen Miia Niittynen, SK Pohjantähden Marttiina Joensuu sekä ruotsalaista IFK Göteborgia edustava Anna Närhi.

Haastajien joukko on kuitenkin suuri ja tasoltaan hyvinkin tasainen. Tampereen Pyrinnön Sonja Kyrölä, SK Pohjantähden Heini Wennman sekä Lynxin kaksikko Karoliina Sundberg ja Aino Mänkärlä voivat kaikki olla onnistuessaan kärjessä. Myös Kooveen Liisa Anttila on tunnetusti parhaimmillaan hämäläismaastoissa.

Miesten pääsarjassakin riittää kovan kansallisen tason suunnistajia. Kärkeen odotetaan Vehkalahden Veikkojen erinomaisesti heinäkuun alun MM-katsastuksissa juossutta Petteri Muukkosta. Kovan vastuksen hänelle antavat kuitenkin Hiidenkiertäjien Oskari Liukkonen ja Lynxin Aapo Leskinen.

Pääsarjojen voittajat ovat lauantaina selvillä naisissa klo 13 ja miehissä klo 14 aikaan. Sunnuntaille pääsarjat starttaavat käännetyssä lähtöjärjestyksessä lauantain tulosten perusteella. Lauantain voittajat lähtevät viimeisinä. Voittajat ovat sunnuntaina selvillä naisissa noin klo 13 ja miehissä noin klo 13.30.

Kilpailua ja kuntosuunnistusta

Pääsarjojen lisäksi kovia kamppailuja käydään kaikissa ikäsarjoissa, joita löytyy 9-vuotiaista aina 85-vuotiaisiin asti. Lauantaina lähtökello piippaa ensimmäisen kerran klo 11 ja sunnuntaina klo 10. Kuntosuunnistajille tarjolla on molempina päivinä myös kuntosuunnistusratoja, joille pääsee lähtemään lauantaina klo 11–13 ja sunnuntaina klo 10–12.