LS-37 Leimaus 2015

Illalla olivat avajaiset, jossa isätkin olivat katsomassa kahlekuningasta. Samana iltana suunnistettiin yösuunnistus. Pimeä ei tullut, mutta tunnelma oli Jukolamainen muutaman sadan junnun aaltolähdöissä.

Keskiviikkoaamu oli tahmea. Herätys ja aamupala oli heti seitsemältä ja bussilla ennen kahdeksaa muutaman kilometrin päähän Jouhenjärvelle. TASOlla oli suunnistusrata ja pistesuunnistus bonusrasteilla. TEHOlla menimme pitkin väylää.

Iltapäivällä TASO kävi Kiilanmäen rantakallioilla ja suppa-alueella oppimassa korkeuskäyrien merkitystä. TEHOn harjoitus oli vasta illalla Savonlinnan keskustassa kaupunkisprinttiharjoitus Olavinlinnan historiallisissa maisemissa. Nuoremmat TASOkkaat tulivat mukaan kannustamaan. Maajoukkuesuunnistajat olivat olleet mukana suunnittelemassa ratoja tähän harjoitukseen. Rdat oli nimetty heidän mukaan.

Päivällisen yhteydessä tutustuimme Tanhuvaaran jäähalliin. Ruokailut oli jaettu kahteen paikkaan, jäähalliin ja ravintola Espilään. Ruoka oli molemmissa sama, mutta Espilässä oli “lämpöisempi tunnelma”. Tällä jaolla ja ruokailuaikojen rytmityksellä jonoja ei muodostunut yhtään.

Torstaina saimme nukkua kahdeksaan asti. Aamupalan jälkeen oli parin kilometrin verkka Myrkkymäkeen. TASOt pääsivät toteuttamaan suunnistusajattelua radoilla, joissa on haastaviakin rasteja ja rastivälejä. TEHOlla suunnistus SM-kisoja silmällä pitäen kartalla, jonka mittakaava oli 1:15 000. Iltapäivällä jakaannuimme Purnuvuoreen ja Kiilanmäkeen. Harjoituksetkin oli jaettu ja rytmitetty leiriläisten kesken hienosti. Lähtöön ei tarvinnut jonottaa ja metsässä sai suunnistaa ”yksin”. Ei olisi uskonut että 1500 junnua on samassa paikassa suunnistusleirillä.

Perjantaina oli edessä leiriviesti. Viestin ohje lyhyesti: ”Leiriviesti alkaa yhteislähdöllä TASO2:lla. Toisella osuudella suunnistaa yhtä aikaa RR, TR ja Taso1 suunnistajat. Leiriviestin ensimmäisen osuuden suunnistaja, saavuttuaan vaihtoon, lähettää matkaan toiselle osuudelle RR, TR ja Taso1 suunnistajat. Toiselta osuudelta ensimmäisenä tullut suunnistaja lähettää matkaan joukkueen TEHO ankkurin. Toiselta osuudelta ensimmäisenä vaihtoon tulleen ja ankkurin matkaan lähettäneen suunnistajan aika lasketaan joukkueen tulokseen.” Tuossa oli Heikille ja Timolle selittämistä, vahtimista ja valvomista. Yli kahden sadan joukkueen viestissä sijamme olivat 89 ja 126.

Lopuksi kiitos opistonkin puolesta rehtorin Erkki Kauppisen omalla facebook-seinällä: ”Jos me kaikki olisimme kuten nuoret suunnistajat, olisi Suomi monilta osin paremmassa jamassa. Mikä upea käytös eikä roskan roskaa missään opiston alueella! Eikä hajotettuja tavaroita! 10 ja plussa tälle upealle lajille ja siellä kasvatustyötä tekeville!”

Kaikki leimaukset radat ovat katseltavissa täälllä.

Jutun kirjoitti Heikki Jokinen