10mila-kisaennakko (miehet)

Ennakon tekstiasu muuttuu sitä mukaan, kun miehistö muuttuu kalkkiviivoilla. Isoin takaisku joukkueelle on se, että ykköstykkimme Aleksi joutuu nilkkavamman takia jättämään viestin väliin. Sen myötä muutama osuus eli, mutta jännittäviä hetkiä on kisaa seuraaville edelleen tarjolla.

Viime vuoden viesti oli osaltamme hieman kaksijakoinen, kiitos Ruotsin leimausjärjestelmän, sillä molemmat joukkueemme tuli hylätyiksi. Pesupaikan ennakossahan Assu kerkesi valottamaan tämän vuoden tavoitetta (silloin Aleksi oli vielä laskuissa mukana):
”Varsinaista sijoitustavoitetta ei ole asetettu. Viime vuonna tuli hylsyt ykkös- ja kakkosjoukkueelle, joten ensisijaisesti tavoitteena on tulos molemmille joukkueille. Vuonna 2013 olimme sijalla 70. ja tämän vuoden joukkueella on hyvät mahdollisuudet parantaa tuosta. Lähdemme tekemään omia hyviä suorituksia ja pyrimme yöosuudet pysymään mukana hyvissä porukoissa ja aamun valjettua poimimme joukkueita, jotka ovat lähteneet matkaan kova pää edellä. Hyvällä onnistumisella ollaan 50 joukossa”

Viime vuoden ykkösjoukkue on muuttunut kahdella juoksijalla ja kakkonen aavistuksen enempi. Ilman hylsyjä viime vuoden sijat olisivat menneet siten, että ykkönen olisi ollut sijalla 56 ja kakkonenkin hienosti sijalla 115. Muutenkin suunta on ollut selkeästi ylöspäin sillä 2012 olimme 103. ja 2013 loppusija oli se 70.

Kevätyönviestissä napsimme viiden joukkueen voimin hyviä sijoja, joista ykkönen oli viestin piristäjä heti alusta alkaen. Jotain samansuuntaista on odotettavissa paukusta lähtien myös itse 10-milassakin. Rakensin TOP-10 listaa avausosuudesta viimeiseltä kahdelta vuodelta ja se luo meiltä vahvan odotuksen hyvään avaukseen. Seuraavassa listassa kahdelta vuoden yhteenlaskettuina ero kärkeen/ kahden vuoden vaihtosijat.
Punaisella olevat eivät ainakaan avaa tänä vuonna, joten Philipp TOP kympissä!!

1. Kris Jones Lillomarka OL -0,20/6
2. Matti Koivisto MS Parma -1,34/18
3. Antonio Martínez Pérez IK Vista/Eksjö -4,18/24
4. Erik Holmberg IK Hakarpspojkarna -2,07/34
5. Carl Petter Lyngen Frol IL -2,23/42
6. Kiril Nikolov Kalevan Rasti -5.53/46
7. Niklas Serrander IFK Lidingö -2,37/53
8. Jonas Nordström Halden SK -2,53/54
9. Ivan Kuchmenko Järla -5,29/59
10. Martin Lindskog OK Ravinen -6,27/63
11. Kristaps J JAudzems TuMe -3,06/64
12. Philipp von Arx LS-37 -6,41/67

Joukkueemme 10-Milaan, esittelyt vastaavat juoksujärjestystä:

Philipp von Arx

Sveitsiläis-vahvistuksemme on profiloitunut aloittajaksemme eikä ensimmäistäkään huonoa avausta! Erityisen hyvä myös sprintissä ja hiihtosuunnistuksessa.

Máté Baumholczer

Unkarin maajoukkuemies jo useamman vuoden ajan. All Raund miehemme, monesti juossut pitkiä päivä osuuksia, mutta nyt Máté halusi yön sillä maansa mestaruuskilpailut tuotapikaa.

Lauri Huotari

Pitkälle hajonnattomalle yölle lasketaan irti isolla moottorilla varustettu Hollolan nuori mies jonka päälaji on hiihto, silti vahvoja näyttöjä suunnistusviesteissä. Treenimäärät sitä luokkaa, että kolmannella osuudella ei tarvitse hävetä mitään vauhteja!

Niko Lehtinen

Yrittäjä eli tekee enemmän töitä kun treenaa, silti hakee kuntopiikit viesteihin. Toissapäivänä tai pikemmin aamuna aloitti työt 03.00 eli osuuden ajankohtaan adaptaatio on lähes täydellinen.

Timo Ahvenainen

Ensimmäinen veteraanimme tulessa, pisteli testijuoksussa lähes ennätyksen pintaan mikä yllätti Assunkin. Todella hyvä yömies ja viesteissä korvaamaton! Hyvä pelisilmä joukkuevalinnoissa.

Tomi Silvonen

Viime kesän akilleksen katkeaminen nostatti toimituksen hiuksia, mutta Tompan asenteesta kertoo et raivasi jo paikan ykköseen..veikkaan et korvaavissa treeneissä ainakin yx soutulaite hitsas kiinni 😉 Satakunta kilometriä 10-milan yö-osuuksia kokemuspohjana.

Teemu Laasanen

Teemu pääsee osuudellaan näkemään upean auringon nousun, tosin sitä keretä katteleen ku kierroksia koneessa. Toinen vetskumme hoitaa tämän osuuden hyvistä asemista ja eihän tästä ny niin kauhee matka siihen et edessä olis koskematon aamukasteen huurruttama heinikko ja metsot pölähtelis lentoon. Teemun pravuuri ollu hyvät osuudet nimenomaan isoissa viesteissä ja se on ihan huippu juttu. (kuvassa takarivissä toinen vasemmalta)

Jani Hämäläinen

Kolmas veteraanimme tulessa ja Janihan on ollut vakio yömiehemme, mutta alku kaavailujen neljäs osuus vaihtui päiväosuudeksi. Hinannut jälleen itsensä iskuun vaikka jalka on vihoitellut pitkään. Lähipiirin surullisemmat asiat osuivat juuri hankalaan ajankohtaan..

Teemu Niskanen

Toinen Teemumme teki selkeän tason nostonsa, kun siirtyi injyrissä olevan Aleksin valmennukseen. Harmittava ylirasitustila häiritsi valmistautumista, mutta suunta on nyt jo parempi. Loistanut O-coachin maailmanlaajuisessa manageri pelissä, josta haettu pakkolevon aikoina sopivasti mooveja 10-Milaan.

Seppo Järvinen

Norjassa opiskeleva lähes täysipäiväinen urheilija. Treenit olleet laadukkaita NTNUI:n riveissä, joten mielenkiinnolla seurataan ankkuripätkää. Oman mielenkiintonsa tuo myös onko Sepillä jalansija NTNUI:n perinteisessä kisamarssissa..veikataan roolia basuunan ääreltä 😉
Muutes tietääkö tai muistaako kukaan ketä seuralaistamme eräässä 10-milassa odotettiin todella pitkään?…Kisapaikalla oli enää meidän bussi ja pellolla n.20 NTNUI:n jäsentä makuupusseissa..tai niin luultiin, sieltä muina miehinä vihdoin kömpi eräs väsynyt viestimiehemme…oli kuulema menny juttelee norjaa.

Loppukaneettina vielä senverran et harmittaa ihan vietävästi, kun Allun jalka meni ympäri..koko talven oottanu nenänpää musteessa et paukuttaa loisto osuuden, mut se ny siirtyy vuodella ja onhan tos het perää Jukola.

Nii ja se Fantasia-kilpa laitetaan jälleen pystyyn, siitä tulee sivulle vielä ilmoa.