10mila-kisaennakko (naiset)

 

70. 10MILA viesti ja 39. naisten viesti kilpaillaan 9-10.5.2015  Ekbackenin moottoristadionilla Skepptunassa, 15 km koilliseen Arlandan lentokentältä ja 60km länteen Kapellskäristä. Kilpailualue on aiemmista vuosista poiketen neitseellinen jota ei ole koskaan kartoitettu. Jo sen voi katsoa suosivan aiempia vuosia enemmän ulkomaalaisjoukkueittakin joiden joukossa seuramme iskukykyiset joukkueet lähtevät tavoittelemaan hyviä sijoituksia tuossa kevään klassikko viestissä. Alue on kulttuuri- ja metsämaisemaa vähäisillä korkeuseroilla, vähäisillä poluilla ja pienipiirteisillä mäillä. Ratamestarin viimehetken vinkit viittaavat reitinvalintoihin ja mitä ilmeisemmin niihin vaikuttavat eniten eri ikäiset metsiköt..kiertääkö vai vetääkö suoraan vihreiden läpi.

Alun alkaen 10-Mila oli putki viesti ilman hajontoja, siksi juhlavuoden kunniaksi miehillä on kolme putki osuutta ja naisillekin saatu mielenkiintoinen reilun kympin putki.

NAISTEN VIESTI
Lähtö: lauantaina 9.5. klo 14.30.
Maaliintulo: n. klo 18.30.
Yhteislähtö: alustavasti klo 19.00.
OsuuskmHajonta
17,5Kyllä
26Kyllä
37Kyllä
410,5Ei
58,5Kyllä

*Radan pituuteen sisältyy n. 500 m viitoituksia.

10MILA-VIESTI
Lähtö: lauantaina 9.5. klo 21.30.
Maaliintulo: n. klo 07.45.
Yhteislähtö: alustavasti klo 09.00.
OsuuskmHajonta
Auringon lasku 21.02
113Kyllä
210,5Kyllä
316,5Ei
48,5Kyllä
511Kyllä
67,5Ei
710,5Kyllä
Aurinko nousee 04.25
812,5Kyllä
98,5Ei
1017,5Kyllä

*Radan pituuteen sisältyy n. 500 m viitoituksia.

On kyllä ihan huippu juttu, että seuralla on pitkästä aikaa naisten ja miesten viesteihin hyvät joukkueet. Ehkä ei ihan kaikkia seuraennätyksiä rikota, tosin miesten ennätys on aivan unohtunut muutenkin. Sitä vastoin Hapsun avustuksella naisten ennätys varmistui huimaksi sijaluvuksi eli n.1988 olimme armottoman ankkuritaiston päätteksi viidensiä ja se oli ihan kanuuna hommeli missä mittakaavassa vain (jutun kirjoituksen jälkeen Virpi korjasi lukeman vielä yhdellä paremmaksi: 4.). Muistan et naisten jännittävästä ja onnistuneesta viestistä meidän miesten joukkuekkin sai hirmu buustit ja joka jamppa venyi osuudellaan huimiin suorituksiin. Ehkä tänä vuonna on jotain saman suuntaisia fiilareita miehille tarjolla…

Moni liputtaa miehissä KR:n voiton puolesta, mutta tänä vuonna on vaara valtikan vaihtoon. Viimehetken tipsin mukaan Halden olisi vahvin voitontavoittelija, mutta samaan tipsiin tuli tieto joka saattaa ne muutamat sekunnit kääntää muiden eduksi, sillä Portin on Haldenilta Noroviruksen kourissa. Myös Lidingö on pidettävä voittotaistossa mukana, sillä heidän ankkuri Fredrik Johansson on todella kovassa iskussa juuri 10-Milan alla. Kuitenkin on jo lähes varmaa tällä osuus jaolla, että ankkuri osuudesta tulee todella jännittävä..varsin kun TG ei ole kevään kisoissa vielä ollut yv.

Sitten katsaus omiin viestinviejiimme, pienin jutuin ja Hirpan kuvin varusteltuna. Miesten viesti esitetään juoksujärjestyksen mukaisesti, mutta naisten joukkue esitellään open door menetelmällä eli esittelyjärjestys ei vastaa juoksujärjestystä, ehkä 😉

Naiset:
Eevamari Rauhamäki

Yhdeksän MM-mitalia. Viimetalven ampumahiihdon MM-edustaja, lähetti Kaisa Mäkäräisen viestissä matkaan. Vahva suunnistus tausta Hankasalmen Hankan riveissä. 2010 Kytäjän Jukolassa avasi venlat sijalla 11, 19sek keulaan. Jalalla vaikea tiputettava, ensimmäinen kausi seuran väreissä.

Lotta Kirvesmies

Nuorin joukkueemme jäsen. Napsinut vuosittain SM-mitaleja ja todellinen helmi. Vauhdit riittävät joka osuudelle, teki kovavauhtisen viimeistely harjoituksen Ikaalisten huippumaastossa Ari Anjalan galibroidessa tekemisiään. Erittäin lahjakas myös hiihtäjänä.

Emilia Hyvärinen

Ensimmäinen kausi pääsarjassa, siirtyi täksi kaudeksi Rastivarsoista. Yksi niistä pelaajista, jotka valmennus halusi joukkueeseen kehittymään. Tehnyt hyviä viestiavauksia ja omaa hyvän venymiskyvyn viesteissä.

Minna Kauppi

Parempaa kapteenia ei voisi olla. Esimerkki, johtaja ja TAISTELIJA. Omaa valtavan statistiikan henkilökohtaisista arvokisoista, mutta ehdottomasti elää myös viesteistä. Venlojen viestin voittaja Asikkalan Raikkaan juokkueessa, plakkarissa avauksen ja ankkuriosuuden tolpat!! Nainen huippuvaarallisten erikoistilanteiden takana, jokaisen joukkueen toiveankkuri sekä kaiken hypetyksen arvoinen. MM-kisoista 9 kultaa, 5 hopeeta ja kolme pronssia. Ensimmäinen kausi seuramme väreissä.

Saara Nikkari

Luottoankkuri, ehdottomasti taitosuunnistaja.

 

Toimitus otti puhelun Saaralle:
Moi Saara, minkälaiset kuulumiset 10-milan alla?
– kiitos ihan hyvää kuuluu, vähän on tilalla just menossa kevätkiireet. Tosi hyvä treenitalvi takana ja sain tehdyksi kovia treenejä et niillä höyryillä päästellään ensi viikonloppuna.

Monesko 10-Mila reissu?
– hmm, no oiskohan tää nyt kymmenes äkkiseltään. Ihan mitää hirmu hyvää sijoitusta aiemmista ei ole niistä joukkueelle tullut..uskon et tänä menee sijaenkkani rikki.

Paljo cooper ennätys?
– vuonna 2004 viimex juossu, silloin 2950..nyt menee sama metsässä juosten.