Kunniajäsenemme kenttäpäällikkö Olavi Lehtisen muistolle

Työuran päättyessä Järvisen tehtaalla Olli käytti runsaasti aikaansa Startin tehtaan tuotteiden ja Intersportin tavaroiden esittelijänä ym. tehtävissä urheilutapahtumissa, messuilla ja kaupoissa.

Olli solmi lähes 60 vuotta kestäneen avioliiton Liisan kanssa 1955 muuttaen sen myötä Pirttiharjuun, asuen siellä koko elämänsä ajan. Perheeseen syntyi Katri ja Jukka, ja Katrille kaksi lasta.

Ollille keskeisiä asioita olivat työ, perhe, luonto ja Lahden Suunnistajat-37. Erityisesti Lappi oli Lehtisen perheelle tärkeä, työaikana lomilla ja myöhemmin muinakin aikoina. He hankkivatkin oman ”tukikohdan” Ivalosta, josta käsin oli hyvä harrastaa luonnossa liikkumista.

Iltarasteilla Olli kilpaili ja oli niitä alkuvuosina aktiivisesti järjestämässä. Myös muussa toiminnassa hän oli vuosikymmenien ajan. Otan esille lukuisten tehtävien kirjosta kaksi asiaa, joissa hänen panoksensa oli tärkeä.

Vuosina 1990–92 miesten 4-jäseninen joukkue oli kolme kertaa peräkkäin mitaleilla SM-hiihtosuunnistusviestissä. Tähän vaikutti merkittävästi Antero Vauhkosen ja Ollin uurastus ja taito huolto- ym. tehtävissä.

Toisena kohteena on Lahti-Suunnistus: Niissä alusta alkaen (1976) palkintopöytä oli pitkä ja arvostettu. Palkintohankinnoista vastasivat Esa Kolstela, Olli Lehtinen ja Martti Dahlman.

Olavi Lehtinen kutsuttiin seuran kunniajäseneksi 2012.

Me Lahden Suunnistajat-37:n suunnistajat ja jäsenet jäämme kaipaamaan Ollia ahkerana seuran jäsenenä sekä ystävällisenä, yhteistyökykyisenä ja rehtinä ihmisenä.

Lahden Suunnistajat-37
Heino Avikainen