Viikonlopun kovatasoisin suunnistusmittelö käydään Kärkölässä 

Pääsarjoissa maajoukkuenimiä

Naisten pääsarjan ennakkosuosikkeja ovat heinäkuun alun MM-kilpailuissa parhaiten suomalaisista menestynyt Tampereen Pyrinnön Saila Kinni sekä Latvian maajoukkueessa ja Paimion Rastissa suunnistava Inga Dambe.

Koviin haastajiin lukeutuvat kuluvalla kaudella hyviä suorituksia tehnyt Vehkalahden Veikkojen Sari Nurmela sekä hämäläisten maastojen erikoisnainen Kooveen Liisa Anttila.

Miesten pääsarjan kärkeen odotetaan Vehkalahden Veikkojen maajoukkuemies Tero Föhriä. Kovan vastuksen hänelle antaa kuitenkin Viron ja Hiidenkiertäjien paidassa juokseva Timo Sild. Sild tuntee suomalaismaastot ja voitti miesten pääsarjan viime vuonna Hollola-rasteilla.

Föhrin ja Sildin haastajia on useita, mutta Kalevan Rastin jukolavoittaja Aaro Asikainen ja Vehkalahden Veikkojen kolminkertainen lahti-suunnistusvoittaja Petteri Muukkonen saattavat olla heistä vahvimpia.

Kilpailua ja kuntosuunnistusta

Pääsarjojen lisäksi kovia kamppailuja käydään kaikissa ikäsarjoissa, joita löytyy 10-vuotiaista aina 90-vuotiaisiin asti. Lauantaina lähtökello piippaa ensimmäisen kerran klo 11 ja sunnuntaina klo 10. Kuntosuunnistajille tarjolla on molempina päivinä myös kuntosuunnistusratoja, joille pääsee molempina päivinä kaksi tuntia kilpailun ensimmäisen lähdön jälkeen.