25-manna Brunnassa Kungsängenissä 12.10.2013 (tulospäivitys 16.10))

Lauantaiaamu valkeni kylmänä ja aurinkoisena. Kisakeskus oli isolla pellolla, joka pysyi hyvässä kunnossa koko kauniin päivän ajan, ei siis sitä tavallista kuravelliä.

Viestin aloittivat miehet 6,4 km:n osuudella. II-joukkueen Magnus tuli vaihtoon hiukan ennen I-joukkueen Philippiä tämän loukattua jalkansa. Toisen osuuden (4,9 km) jälkeen joukkueiden järjestys pysyi samana. Näillä main kisajärjestäjien tulospalvelu romahti, eikä saatu enää minkäänlaisia virallisia aikoja. Jossain vaiheessa alettiin taas saada kilpailijoidelle SI-tulosteita maalissa, mutta sijoitukset jäivät epäselviksi. Tämä ei kuitenkaan pystynyt pilaamaan tunnelmaa seurateltalla. Kolmannella osuudella I-joukkeen naiset ajoivat kiinni 4 km:n radalla II-joukkueen muut naiset paitsi Päivin. Naisten osuudella sai juosta letkoissa ja tehdä paikoitellen yhteistyötä seuratovereiden kanssa. Kommentteja: Oma osuus meni odotusten mukaisesti, pientä nilkkavammaa lukuunottamatta. Metsässä oli paikoin jopa ruuhkaa. (Sari O.). Alun peltopätkällä näytti siltä, että osuudella on vain nuoria naisia ja kaikki painelevat ohi. No, sitten se jonojuoksu tasaantui. (Päivi).

Loppukilpailun ajan I-joukke kasvatti eroa II-joukkueeseen. Neljännen osuuden nuoret suunnistajat vahvistettuina Lealla ja Esalla selvisivät 3,1 km:n radoistaan hyvin. Kommentteja: Yritin paikkailla hiipuvaa juoksuvauhtia järjen käytöllä: omalla reitinvalinnalla – ei ollut hyvä järki. Oli ilo katsella Oskarin ja Iitun loittonevia selkiä. (Lea). Helppo rata. Rastireittitasoinen. (Oskari).

Viides osuus (6,2 km), kuudes osuus (4,2 km) ja seitsemäs osuus (5,5 km) olivat miesten heiniä. Kommentteja osuuksilta: Osuus meni kuin ”Kuinka juosta 5D-osuus” -oppikirjasta. Maasto parhaita mannamaastoja. Kartta mycket bra. (Juha H.).
Suunnalla ja ohjureita seuraten rastilta rastille – ei yhtään reitinvalintaväliä. (Paavo).
Loistava kauden aloitus ja päätös. Viestit sytyttävät aina yrittämään, vaikka yritykseksi tämä tänään jäi. Ykkösvälillä ei meinannut pysyä ruotsalaisten pappojen perässä. Hyytyivät kyllä jo kakkosvälillä. (Samu).
Alku yleisörastille saakka helppoa ja vauhdikasta. Haastavalla paloalueella vauhti säilyi, mutta suunnistaminen unohtui. 8- ja 10-rasteille isot virheet, yhteensä 5-7 minuuttia. Oman osuuden muita viestinviejiä en juurikaan maastossa nähnyt. (Jani H.). Huikea suoritus. Verryttelyn aikana kroppa tuli täyteen loistoon vähän niinkuin aamun horkka muuttui helliväksi auringonpaisteeksi. Mahtava porukka. Pientä gonahtelua ilmassa. (Pauli)

Loput kolme putkiosuutta olivat yksilöosuuksia. Osuus 23 3,8 km, osuus 24 7,8 km ja osuus 25 5,5 km. Kommentteja osuudelta 23: Alussa liikaa yritystä ja pieniä pummeja. Loppua kohti paremmin, mutta matka loppui kesken juuri, kun alkoi kulkemaan. (Juha P.). Vaativa osuus tänä vuonna. Koko ajan piti suunnistaa, eikä saman osuuden kavereita näkynyt. (Matti).
Jani K. myöhästyi epähuomiossa vaihdosta, mutta osoitti maastossa sankarillista toimintaa.  Kommentteja osuudelta 24: Seurailin 7. osuuden etenemistä ja kaikki olivat sitä mieltä, ettei Samu ollut vielä tullut. Siinä vaiheessa kun metsästä kuitenkin tuli 23. osuuden Juha P., tuli yllättävä kiire teltalle vaihtamaan vaatteita. Kallioilla näin naamallaan makaavan, vaikeroivan Hiisirastin tytön, jota kaksi ensimmäistä ohittajaa eivät huomioineet. Jalka vaivasi eniten, päätäänkin piteli. Lähdin taluttamaan tielle, mutta muutaman minuutin päästä tämä ankkuri päättikin lähteä hakemaan viimeiset kolme rastia. Itse suunnistussuorituksessa olen todella tyytyväinen siihen, että pystyin pitämään pääni kasassa ja puhumaan ruotsia niille, jotka kyselivät sijaintiaan ja rastikoodeja. (Jani K).
Kommentteja osuudelta 25: Suunnistus pysyi kasassa ehkä yleisörastille asti. Sitten tuli Yvonne takaa kiinni. Huonokuntoisena pyristelin peesissä jonkin aika, kunnes sitten olisi pitänyt ymmärtää hidastaa ja kattoa karttaa, mutta leivoin noin viisi minuuttia rastia 11 ja siinähän se sitten oli. Loppusuoralla vielä selkäranka katkesi. (Saara). Lopulta sittenkin yhteislähdössä. Ei suunnistuksellisia haasteita, pelkkää letkajuoksua. (Anna-Lea).

Ylläolevista ratapituuksista puuttuu n. 300 m viitoituksia. Joukkueenjohtajalle kiitos erinomaisesta työskentelystä. Tulospalvelu Suomeen opintomatkalle. (Assu). Vaihtoalueella ja seurateltalla huolsivat ja paimensivat  Arvo, Jarmo ja Lars. Pyry oli varamiehenä, mutta sai keskittyä kortinpeluuseen LHR:n leirissä ja piilosilla oloon Oskarin kanssa.

Kuvia

Toimistoedit: Järjestäjät ovat saaneet selvitettyä tuloksia nyt sijoille 1-26