Sotilaat partioi

Yöllä nelihenkinen partio jakaantuu kahteen osaan ja tiedustelee partionjohtajan ja varajohtajan johdolla käsketyt rastit. Yleensä teltassa nukutun yön jälkeen alkaa päiväosuus. Päiväosuus koostuu suunnistuksesta, pikataipaleesta, käsikranaatinheitosta ja ammunnasta.

Päiväsuunnistuksessa partio jakaantuu neljään osaan ja tiedustelee käsketyt rastit. Kokoonnuttuaan yhteiselle Y-rastille alkaa pikataival. Pikataival on parin kilometrin mittainen viitoitettu reitti, jonka lopussa ovat käsikranaatinheitto ja ammunta. Käsikranaatinheitossa jokainen jäsen heittää kolme kranaattia 25 metrin etäisyydellä olevaan halkaisijaltaan kahden metrin ympyrään. Jokaisesta ohiheitosta tulee kahden minuutin lisäaika. Ammunta suoritetaan rynnäkkökiväärillä 150 metrin päässä olevaan halkaisijaltaan 20 senttimetrin kaatuvaan tauluun. Jokaisesta ohilaukauksesta tulee viiden minuutin lisäaika. Yleensä lopulliset sijat määräytyvät näillä tehtävärasteilla.

Tänä vuonna kunniakkaassa A-sarjassa neljännelle sijalle tuli viestimies Lehtinen Viestirykmentin partiossa. Plaketille pääsi myös Maasotakoulun partiossa kadettialikersantti Sievälä. B-sarjassa pronssille partioi Hämeen rykmentin yliluutnantti Jokinen. Reilun minuutin jäi Viestirykmentin partiossa viestimies Valkonen.

Kisasivut
Tulossivut
GPS seuranta (voi katsoa jälkilähetyksenäkin)