Leimaus-leirillä monipuolisia harjoituksia ja maastoja

Leimaus 2013 – leirin pääratamestari Tauno Haapasaari kertoo seuraavassa kuulumisia kartoitustöiden edistymisestä ja tulevista leirimaastoista:

Leimausleiri 2013 pidetään Vierumäen kauniissa harjumaastossa, jossa supikoiden jälkeen vuorottelee muutama jyrkkä harju, pikku lammet tai järvi. Tehoryhmä pääse vähän edemmäs tutustumaan pienipiirteiseen avokalliomaastoon ja osin kuusikorpeenkin. Vanhemmat muistavat maastot ehkä 1984 Jukolasta.  Sprinttialue on tietenkin opiston ytimessä. Verrattuna tämän vuoden Vuokatin maastoihin Vierumäellä maastot ovat  peitteisempiä, joka tuo suunnistuksellisia haasteita lisää.

Ratasuunnittelu on edennyt siihen asti, että käytettävät maastoalueet on valittu ja osin jo läpikäyty. Kartoitustyöt, johon Leimaus-leirin karttojen lisäksi kuuluu paljon muutakin kartoitusta, valmistuvat lopullisesti syyskuun aikana. Keväälle jää tietenkin tarkistettavaa talven jäljiltä. Harjoitusten teemoja ja yksityiskohtia on jo mietitty yhdessä maastovalintojen kanssa.

Varsinainen yksityiskohtainen ratasuunnittelu alkaa vasta syksyn kuluessa. Itse pidän pienenä haasteena löytää kaikki sidosryhmät, jotka maastoja ja kulku-uria käyttävät ja saada sovitettua meidän 1500 suunnistajaa sinne sekaan. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, mutta ainahan saattaa tulla yllätyksiä. Nytkin jo pelataan jopa puolen tunnin aikamarginaaleilla muutamassa harjoituksessa.

Vierumäki on pinta-alaltaankin iso urheiluopisto ja toimintaa on paljon, mutta olemme löytäneet Leimaus-leirille harjoituspaikat niin, että kuljetuksia ei tarvitse järjestää. Siihen olen erityisen tyytyväinen, sanoo Tauno Haapasaari.