SM-viikonlopusta saaliiksi useampikin mitali (edit. klo 14:45)

Lauantaina käydyissä keskimatkan kisoissa menestys oli kauttaaltaan ehkä hiukan alavireistä, mutta onneksi seurastamme löytyy kaksi vakimenestyjää, jotka hoitivat homman kotiin tälläkin kertaa. R1 puolella Lotta johti vielä 2/3-matkassa 40 sekunnilla, mutta teki harmittavasti 1½min virheen heti johtopaikan saatuaan ja edes lopun hyvä kiri ei nostanut sjaa kakkospaikalta. Loistava suoritus kuitenkin jälleen!

Aleksin ja Tytin suorituksia varjosti hiukan alavireinen fyysinen olotila. Tytillä viimeaikaisen sairastelun ja Aleksilla hiukan vielä mysteerisen “vaivan” takia. Molemmat teki vieläpä tämän päälle (tai tästä johtuen) virheitä ja näin loppusijat jäi plakettien ulkopuolelle.

R1-puolelta on nostettava vielä yksi nimi ylös. Huusarin Pauli veti omaan tasoon nähden varsin mainiosti ja olikin silminnähden tyytyväinen finaalisuorituksen jälkeen. Ja syytä olikin. Aleksin päänahkakin jäi vain 3min päähän.

R2 puolella oli siis myös tuttu mitalisti. D45-sarjan Virpi Remahl pokkasi tällä kertaa pronssia. Vipen lähtö ei ollut parhaanlainen, sillä hän jäi 1½min ykkösellä, mutta sen jälkeen suoritus oli varsin hyvää luokkaa. Eroa kultaan jäi vajaa minuutti.

Muut kymppisakissa olleet veteraanit oli Rannan Esko H75- (7.), Einosen Päivi D50- (7.) ja Koikka D40-sarjassa (8.).

R1-viesteissä kaatu korvasi määrän. Viikonlopun ehkä iloisin tulos saatiin D20-viestistä kun kolmikko Tytti, Filomena ja Lotta kiri itsensä kolmanneksi.

Tytti aloitti “totutunlaisesti” hyvin tullen vaihtoon samalla loppusuoralla kärjen kanssa. Unkarilaisviestinviejän Filomenan ollessa metsässä LS-spekulaatio-osasto pohti, että oli oikeastaan hyvä, ettei Tytillä ollut paras mahdollinen fyysinen vire, että Filo pääsi pienen joukon saattelemana matkaan. Toisin kuitenkin kävi. Filomena teki heti alkumatkan jälkeen melko ison virheen ja kun tiedossa oli, että maastotyyppi on täysin erilainen missä hän oli koskaan suunnistanut, alkoi epäluuloisimmilla pelko hiipiä puseroon. Mutta mitä vielä, Filo näytti kaikille miksi hän tuli tänne Suomeen viiden päivän vierailulle. Virheilyn jälkeen homma pysyi hanskassa mainiosti ja sinipunavalkoista väriä nähtiin loppusuoralla kolmantena.

Neljä vuotta “alaikäinen” Lotta oli kovan paikan edessä. Mitalipaikka oli omissa käsissä, mutta melkein heti perään ankkuripätkälle lähti mm. tämän kesän nuorten MM ja D20-rankin kolmonen. Tämä ei kuitenkaan näyttänyt tätä rautahermoista ankkuritarta haitata. Ensimmäiseen väliaikaan oli Lotta nostanut joukkueen kakkoseksi ja siinä se pysyi myös melkein loppuun asti. 6min ennen maalia tuli kuitenkin matkan ainoa merkittävä virhe ja jo edellä mainittu nMM (Kirsi Nurmi, VaaSu) pääsi livahtamaan hädin tuskin ohi. Lähtösijan pitäminen maaliin asti oli kuitenkin huippusuoritus ikäiseltään ja niimpä pitkästä aikaa R1-viesteissä päästiin mitalin makuun.

H20-sarjassakin tuli hyvä suoritus. Aloittajana toiminut Teemu hyytyi hiukan loppua kohti tässä erittäin fyysisessä maastossa ja jäi lopulta 12½min keulaan. Aloitusosuuksien viestiviejät epäilivät, että nyt voisi olla kyseessä Huusareiden maasto ja hyvää viikonloppua juossut Paxi täytti olettamukset/toiveet todeksi. Viidenneksi paras osuusaika ja sija oli jo plakettien puolella. Ankkuri-Aleksilla oli rajalliset etenemismahdollisuudet tulosliuskalla. Parinkin sijan kohennus vaati seitsemän minuutin kiinniottoa ja senhän Allu myös teki. Kolmesta selästä ohi ja loppusija kuudes. 8min viidenteen sijaan ja 4min seitsemänteen.

R2-viesteissä saalis oli yhtä laiha kuin viimeisen vuoden aikana Katrillin kylmähyllyllä Fazerin 30/50%-alennusmarjapiirakoiden kanssa.

R1-keski
R2-keski

R1-viesti
R2-viesti

R1-keski kuvia (Hirppa)
R1-viesti kuvia (Hirppa)