Tervetuloa iltarasteille Kukonkoivuun!

Tämän viikon päijät-hämäläiset suunnistetaan Kukonkoivun kankailla ja supikossa. Parkkipaikkana toimii Kukonkoivun urheilukentän parkkipaikka sekä sen lähiympäristö. Iltarastiradan kylkeen voi siis halutessaan lisätä juoksuvetoja radalla!

A, B ja C -ratojen lähdöt on viety kauemmas urheilukentästä, jotta suunnistajat saavat nauttia mahdollisimman pitkät pätkät haastavasta suunnistuksesta ja alkuverryttelykin on näin taattu. Näin on varmistettu, että C-ratakin ehtii tiukkoihin supikoihin. B-rata tarjoaa hiukan helpomman vaihtoehdon niille, jotka haluavat kuitenkin tehdä pidemmän lenkin. A-rataan on pyritty ymppäämään vaikeita reitinvalintavälejä, mutta myös tiukkaa rastinottoa supikossa. Kaikki radat kulkevat lopussa pitkän hyväkulkuisen kankaan poikki. Juoksuvauhdin noustessa on kuitenkin muistettava pitää järki mukana.

D-rata tarjoaa helpon polkuihin perustuvan vaihtoehdon urheilukentän läheisyydessä hyvässä polkujen halkomassa kangasmaastossa. Alue tarjosi hyvät mahdollisuudet myös RR-rataan, joka harvinaisuutena iltarasteilta löytyy. Kaikkia suunnistajanalkuja rohkaistaan kuitenkin kokeilemaan D-rataa, sillä siinä se rohkeus karttuu ja pikkuhiljaa vuosien saatossa sellainen tyhmyys kuin rastireitti saadaan hävitettyä kokonaan. (Kyllä, tämä on allekirjoittaneen vahva oma mielipide, josta keskustelen enemmän kuin mielelläni lisää ;))

Bonuksena rasteilla on tarjolla talvikartta ensimmäistä kertaa ikinä. Tule ottamaan selvää mikä on tämä mysteerinen kartta!

Tervetuloa,

Kirvesmiehet