Nuorten MM-kisat alkaneet Tytiltä hiukan alavireisesti

Sprintin alku ja keskivaihe sujui Tytiltä hyvin. Hän keikkui kymppi-sijan molemmin puolin. Sitten helpohkossa sprintissä tuli kohtalainen virhe. “Yksi 15 sekan reitinvalinta virhe pois ja sija olis ollut parempi ja niin myös mieli” kertasi hiukan pettyneen puolelle kallistunut kankaantilalainen (ja tuleva tamperelainen). “Kärkisijoille ei mun sprintterin kyvyillä tollasessa helpohkossa juoksusprintissä ole asiaa, tai ainakaan eilisen suht normilla kululla ei”. Virheen saattelemana sija tippui kahdenkympin väärälle puolelle: 25., ero kärkeen 1:57 (3/5 suomalaisista).

Tytin huonekaverin Kirsin (VaaSu) neljäs sija loi kuitenkin hiukan uskoa ja sai suupielet edes vaakatasoon ajatellessa tulevaa. “Tollaset menestymiset parantaa kyllä fiilistä ja lisää luottoa että itselläkin on mahiksia. Luottavaisin ja hyvin mielin starttasin siis tänään metsään, olihan tätä pitkää odotettukin jo about vuos koko ajan kiihtyvissä määrin.”

Mutta kuinkas kävikään.. Tytin omat sanat kertoo paljon: “Edes Kirsin voitto ei auta tätä mieltä ihan heti piristämään koska itsehän ne hyvät suoritukset haluaisi tehdä. Tänään olin idiootti. Kolmesti olen täällä leireillyt ja tiedän että kompassia pitää käyttää ja vihreitä alueita pitää välttää ja jos niille joutuu menemään niin on syytä olla tarkkana. Mitään noista en sitten kuitenkaan noudattanut, joten siitä se idiootin status. Vaikea sanoa mihin puhtaalla suorituksella olisi yltänyt, kun en ole väliaikojakaan nähnyt. Ja mitäpä sillä on väliäkään, kun sitä omaa suoritusta en osannut tehdä ja se siitä”. Virheitä sisältäneellä suorituksella huonekaveri karkasi 14:44 päähän ja väliin mahtui 34 kilpasiskoa (4/6 suomalaisista).

Kuten toisessa Keski-Euroopan isossa kestävyysurheilun monipäiväisessä mittelössä, huomenna on vuorossa välipäivä. Keskiviikkona keskimatkan karsinta, torstaina finaali ja perjantaina viesti.

http://www.jwoc2012.sk