Kainuun rastiviikon avauspäivältä osakilpailuvoitto Jukka Savolaiselle ja liuta muita hyviä asemia

Seuraavaksi parhaista sijoista vastasivat 3. sijan saavuttaneet D16B-sarjan Emma Rujala ja D45-sarjan Virpi Remahl. Vipe kommentoi päivän suoritustaan “Ihana maasto, kun olis kuntoa.” Päivän kovin suoritus lienee kuitenkin Aleksi Anttolaisen 5. sija H20E-sarjassa. Allun kommentti kisasta oli pitkän mietinnän jälkeen: “Alku meni jalkaa tunnustellessa ja loppu jotain muuta tunnustellessa (puskavisiiteillä luultavasti antibiottikuurista johtuen). Allu lupasi ensi perjantaina olevansa ensimmäinen 20:nen maalissa. D21-sarjassa Mia Karetjoki on ensimmäisen päivän jälkeen hyvissä asemissa sijoittuen 6.:ksi.

Päivän yllättäjiin lukeutui vasta toisissa oikeissa suunnistuskilpailuissaan H8RR-sarjassa kirmannut Karo Kantola, sijoittuen 8:ksi. Karo kertoi, että: “Hyvin meni, oli helppo rata ja juoksin täysiä.” Muista nuorista Sundqvistin Ida jatkoi hyviä esityksiä, sijoittumalla 10:ksi sarjassa D12. Idan kommentti päivän suorituksesta oli: “Ihan hyvä. Ei mitään suurempaa pummia, mutta oli melkein polkujuoksua.” D13A-sarjassa Claudia Kantola otti varovasti saatuaan Leimaus-leirillä murtuneesta kädestään kipsin pois etuajassa ja kertoi suorituksen olleen “Ihan hyvä, yksi pummi ei niin hyvä ja ettei ihan kisavauhtia pystynyt juosta”. H12-sarjassa Oskari avasi rastiviikon sijoittumalla 31.:ksi.

H40A-sarjassa toisistaan mittaa ottivat Sundqvistin Jari ja Kantolan Mika, ensimmäisen erän päättyessä Mikan voittoon vajaalla 4 min:lla Jarista. Sijat 16. ja 26. Pitkäsanaiseksi yltyneen Sunkun kommentit olivat: “Kohtuullisen hyvä suoritus, olen äärettömän tyytyväinen. Olin varautunut, että 10 min tulee tauluun Kuntsille, mutta tuli vain 4. Ilo oli juosta hienossa maastossa verrattuna Lahden ympäristön pöheikköön. Tiistaina vedetään alusta asti kovaa.” Kuntsi kommentoi suorituksensa olleen “tämän hetken fyysiseen kunnottomuuden mukainen”.

D40A-sarjassa Koikka sijoittui 7.:ksi kolmanneksi viimeistä rastia 2 min pummanneena ja Sundqvistin Sari 27.:ksi. Sarkka totesi, että: “Maastossa ei mitään, kunhan opettelis pitämään järjen mukana jokaisella välillä.”

Orkolan Antti ja Eija suunnistivat sarjoissa H/D55A sijoille 16. ja 22. Antilla oli pieniä vaikeuksia ja Eija oli onnellinen, että selvisi maaliin. H60AL-sarjassa Kari Käyhkö aloitti taistelun yhteistuloksissa 10-sakkiin sijoittuen 11.:ksi. Esko Jokinen oli 21. sarjassa H65A.

Lari Ikonen jätti kirittävää kohti tavoitettaan: rastiviikon voittoa, avaten viikon sijalla 6 sarjassa H21C.

Maastoon, karttaan sekä kilpakumppaneiden tasoon on nyt tutustuttu ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan tiistaina kohti uusia koitoksia.