“Kesä”kisakausi sekä iltarastikausi avattu

Sunnuntaina jatkettiin OK Raseborgs Vårtävling’lla, jossa LS-37:n värejä pitivät yllä H50-sarjassa 7. sijoittunut Geza Molnar sekä H70-sarjassa hienosti 5. sijoittunut Luukon Jukka. Jukka kertoili, että: “Talvi on harjoiteltu entiseen tapaan hiihtosuunnistelemalla kotikunnan Päijät-Rastin triossa Esan (Klinga) ja Markun (Salo) kanssa. Hieno kisapaikka oli 1350-luvulla rakennetun Raaseporin rauniolinnan pihapiirissä. Kisa kulki lumisissa maastoissa. Oikeaa reitinvalintaa ei osannut tehdä johtuen arvaamattomasta lumen määrästä ja kantavuudesta. Ja kun valitsi kallioaluereitin niin kumpuraa ja röykkyä tuli ja matka näytti hidastuneen. Vanhat kuusikot olivat lumettomia, mutta mistä arvaa missä niitä on. Ja nuoret koivikot täynnä hankea. Suot joko jäässä tai sitten ei eli vetisiä. Lämpösukat ovat tosi mukavat juosta kevätvedessä. Mutta jostain se on alettava niinkuin ranskalaispoika sanoin suudellessan tyttöä kädelle. Muutoin kisa oli vaativassa maastossa ja radat olivat hyvin tehtyjä.” Jukan mielestä kisa meni huonosti, koska tavoite voittaa Punkeron Topi ei toteutunut 🙂 Rehdisti oli käynyt puristamassa Topin kättä parempana. Taisi jäädä heti kauden aluksi sopivasti nälkää ajatellen tulevia kisakoitoksia.

Iltarastit pyörähtivät Tapanilan lumisissa maisemissa käyntiin tänään tiistaina Elosen Markun toimiessa ratamestarina. Ensi viikolla jatketaan edelleen Tapanilan maastoissa. Ratamestarina on vuorossa myöskin suhteellisen tuore kasvo seurassamme: Jorma Aherto. Paikalle on tulossa Suunnistajan Kauppa. Tule sinäkin!