H70-joukkueelle SM-pronssia

Viikonloppuna kilpailtujen SM-keskimatkan ja -viestin tulossaldo jäi ehkä ennakoitua heikommaksi. Lauantaina kilpaillulla SM-keskimatkalla ainoista kymppisakkiin sijoituksista vastasivat Lotta Kirvesmies sijoittuen D16-sarjassa viidenneksi ja Aleksi Anttolainen H18-sarjassa kahdeksanneksi. Molemmat tulevaisuuden lupaukset olivat suhteellisen tyytyväisiä omiin suorituksiinsa, eikä selviä virheitä kertynyt minuuttia enempää.

Muut suoritukset R1-kisoissa Alavudella olivat vaihtelevia. Harmittavan suuri osa joukkiostamme joutui tyytymään B-finaali paikkaan, mutta siellä nähtiinkin sitten oivia esityksiä. Seuraavassa kaikkien Alavuden fyysisessä maastossa rämpineiden kouluarvosanat omille finaalisuorituksilleen. Arvosanat ovat siis itse annettuja ilman mitään tarkkoja kriteerejä.

+ toppatakki-miehen Juha Kirvesmiehen yleisarvosana 9

Ryhmä 2 keskimatka kisattiin Pöytyällä, jossa seuralaisemme jäivät tällä kertaa ilman plaketti-sijoituksia. Tiukoissa herrasmies-sarjoissa vain karvan päälle kolme minuuttia voittajalle hävisivät Jukka Savolainen (H65, 14. sija) sekä Markku Salo (H70, 15. sija). Kotilaisen Matti hoiti A-finaalista pudottuaan homman tyylikkäästi kotiin vieden H55B-sarjan voiton.

Viestipäivänä kokeneemmat miehemme päättivät jättää lauantain hievoisen mollivoittoisuuden historiaan ja nappasivat H70-sarjassa pronssia. Ypäjän metsissä viestiä veivät toisena ensimmäiseen vaihtoon tullut Jukka Luukko, toisella osuudella aavistuksen taipumaan joutunut Esa Klinga, sekä pronssimitalin hienosti sinetöinyt Markku Salo. H50-sarjan joukkueen Geza Molnarin, Kari Valosen ja Matti Kotilaisen oli tällä kertaa tyytyminen yhdeksänteen sijaan. Etukäteen jopa mitalitoivoksi ennakoitu D35-sarjan joukkue joutui jättämään viestimitalin saalistuksen ensi vuoteen Tahvanaisen Anun terveyden reistaillessa.

Ryhmä 1 viestit käytiin Alajärvellä TODELLA haastavassa maastossa. H18-sarjan pojilla oli hyvät mahdollisuudet mitalille, mutta tällä kertaa mitalijahti kärsi vuoden lykkäyksen. Huotarin Laurilla oli ensimmäisellä osuudella vaikeuksia, jotka kostautuivat pojille niin, ettei kärkisijoille ollut enää asiaa. Toisella osuudella Huusarin Pauli teki hienon suorituksen ollen osuutensa kolmanneksi nopein ja ankkurina Anttolaisen Aleksi nakutti vielä 20 sekuntia Paxia paremman ajan ja ankkuroi joukkueensa yhdeksännelle sijalle. Myös ls:n miehet saivat jalkeille joukkueen, joka ennakkoon vaikutti erittäin iskukykyiseltä. Laurin tavoin Hämäläisen Janilla oli ensimmäisellä osuudella rutkasti vaikeuksia, eikä muilla miehillä jäänyt tehtäväksi kuin hienoisen nousun yrittäminen. Huusarin Pekalta ja Timolta tämä onnistuikin, mutta myös Kaupin Villellä suunnistus oli tänään harmittavan takkuavaa.

Onnittelut mitalisteille ja plaketisteille, ja me muuthan menemme harjoittelemaan!!!