Lahti-suunnistukseen reippaasti päälle tuhat osanottajaa

Tämän vuotinen Lahti-suunnistus keräa ihan mukavat 1137 osanottajaa Hollolan Sairakkalaan. Jälleen lyhyempi matka näyttää kiinnostavan hiukan enemmän, sillä lauantain keskimatkalle lähtee 1039 kilpailijaa, kun taas sunnuntain pitkälle karvan alle tonnin: 987.

Tänä vuonna kilpailu ei haalinut kovinkaan kansainvälistä joukkoa kangas-suppamaastoon. Suomalaisten lisäksi länsi-Hollolassa nähdään sveitsiläisten, venäläisen, ruotsalaisen ja amerikkalaisen seuran edustajia. Näistä suurin miehitys löytyy Sveitsistä neljän kilpailijan voimin.

Sarjojen puolesta suurin mielenkiinto kohdistunee miesten pääsarjaan. Sieltä löytyy ennakolta kaksi selkeää voittajakandidaattia: Online-rankin ykkönen Petteri Muukkonen ja nelonen Tero Föhr. VeVe-kaksikko on toimittajan hatarien muistikuvien mukaan kohdannut LaSu:ssa vain kerran aikaisemmin ja silloin 2006 Hahmajärvellä Muukkonen vei pidemmän korren. Haastajiakin palkintopallille kuitenkin mahtuu. Kovimman vastuksen antanee Deltan Oskari Liukkonen ja Kalevan Rastin Simo Martomaa.

Naisista löytyykin sitten selkeä ennakkosuosikki. Viime vuoden LaSu:n ja tämän vuoden kotimaisten rastiviikkojen palkintopöydät putsannut Paimion Rastin Inga Dambe on niin kovassa vedossa, että kilpasiskot saa pistää kauden parastaan päästäkseen kipuamaan täydet kaksi askelta palkintopallilla. Onneksi kuitenkin haastajiakin löytyy. Ainakin Lynxin Aino Leskisellä ja Kalevan Rastin Mari Väänäsellä on sanansa sanottavana.

 

Vauhdikasta, pummitonta ja aurinkoista Lahti-suunnistusta kaikille!{jcomments on}