HIPPO-suunnistuskoulussa vilinää ja vilskettä

Rastireittiläiset kertasivat kartan merkkejä. Sitten ryhmän tehtäväksi annettiin päättää ryhmän nimi. Ehdotukset olivat hienoja: Hämähäkit, Kissat, Ketut, Ilvekset, Hiiret jne. Myös Munamies oli ehdolla. Lyhyen äänestyksen jälkeen ryhmä päätti nimekseen RASTIKETUT.

Rastiketut aloittivat harjoitukset Leena -Röllin johdolla. Rölli oli ryöstänyt oravien, tai tässä tapauksessa, Kettujen kävyt. Kettujen kävyt saatiin Röllin ja Röllin avustajan sinnikkäästä puolustuksesta huolimatta haettua takaisin omistajilleen. Leikkien jälkeen Ketut tekivät karttaretken maastoon. Maastossa edettiin ohjaajien johdolla pienissä ryhmissä. Maastossa katseltiin mm. polkuja, kiviä, suppia ja miten ne on merkitty karttaan. Lisäksi opeteltiin pitämään kartta oikein päin. Karttaretken jälkeen Ketut juoksivat maastoon merkityn Rölliralli-radan.

Tukireittiläiset olivat jo ensimmäisellä kerralla nimenneet ryhmänsä RASTIPOROIKSI. POROT aloittivat harjoituksen Esa johdolla. Alkuverryttelyyn kuului leikki sekä erilaisia juoksu- ja koordinaatioharjoitteita. Karttaretki sujui Porolilta vaivattoman helposti, sillä moni poroista on suunnistanut jo aiemminkin. Loppuverryttelyksi Porot kiersivät Rölliralli-radan.

Kokeneimmat suunnistajat osaavat suunnistaa jo ilman tuettua reittiä. Ryhmän nimi on vielä pohdinnassa. Mielenkiinnolla odotellaan ketä Ketut ja Porot saavat suunnistuskouluun kaverikseen. Ryhmä harjoitteli Aleksin komennossa, eikä aivan helpolla päässytkään. Alkuverryttelyksi oli juoksu ja erilaisia juoksukoordinaatioharjoitteita. Suunnistusharjoitus tehtiin muistin varassa. Suunnistajilla oli 9 karttaa Tapanilan pihalla. Jokaiseen karttaan oli merkity yksi rasti. Suunnistajat panioivat mieleensä yhden tai ksksi rastia kerrallaan ja kävivät rasteilla ilman karttaa. Juoksua tuli paljon, mutta kaikki jaksoivat harjoituksen todella hienosti.

Harjoituksen jälkeen kotiin lähti punaposkisia, hyvätuulisia suunnistajia. Olipa joku Kettu löytänyt metsästä hienoja aarteita: kiviä ja käpyjä. Näistä aarteista pääsi ohjaajatkin osalliseksi. Kiitos Ketulle!

Seuraava kokoontuminen Tapanilan hiihtomajalla maanantaina 25.4. klo 17.30-19.00.