Iltarastikausi käynnistyy tiistaina Tapanilassa

 

LS:n järjestämät viikoittaiset kuntorastit pyörähtävät tiistaina käyntiin Tapanilan hiihtomajalla. Maastoon pääsee tuttuun tapaan kello 17-19. Tapanilassa on paikalla myös Suunnistajan Kauppa, josta talven aikana hukkuneiden välineiden tilalle voi hankkia uusia.

Ratamestari Risto Anjala on loihtinut suunnistajille erilaisia ratoja kunkin taitotasoa vastaamaan. –Tarjolla on viisi erilaista rataa, joista yksi esimerkiksi on korttelisuunnistusta. Täyttä suunnistustakin on luvassa sitä haluaville, Anjala lupaa.

Runsaslumisen talven takia on jo jouduttu siirtämään suunnistuskisoja eikä tilanne ole iltarastijärjestäjillekään helppo. – Lunta on paikoin paljon, lähes polveen asti. Onkin syytä kiinnittää huomiota reitinvalintoihin ja tukeutua latupohjiin sekä polkuihin. Radat on suunniteltu niin, että kiertäminen on pitkälti mahdollista, ratamestari Anjala kertoo. Kortteliradoista selviää Anjalan mukaan lenkkitossuilla tai suunnistuskengillä, mutta pitemmille radoille suuntaavien on syytä harkita nastakumisaappaita tai muita vettä hylkiviä kenkiä.