Lasten Hippo-Suunnistuskoulu pyörähti käyntiin

Aluksi puheenjohtajamme Kari Valonen toivotti lapset tervetulleiksi ja lausui muutaman sanan. Tämän jälkeen Mika Kuntsi Kantola, suunnistuskoulun rehtori, piti oman puheenvuoronsa, jonka jälkeen lapset jakaantuivat 3 ryhmään

Aloittelijat ja rastireittiläiset alle 10-vuotiaat jäivät Tahvanaisen Anun luotsaamaan ryhmään ja tukireittiläiset 10-12-vuotiaat lähtivät Sundqvistin Jarin vetämään ryhmään. Anttolaisen Aleksi on vanhimpien, jo suoraa suunnistusta osaavien yli 11-vuotiaiden, ryhmän vetäjä. Aleksi oli itse suunnistamassa Unkarissa, joten Kuntsi paikkasi tällä kertaa Aleksia kolmannen ryhmän vetäjänä. Ryhmät eivät ole täysin sidottuja ikärajoihin, vaan niitä voidaan muutella taitotasojen mukaan koulun aikana. Jokaisen ryhmän tehtävänä oli myös keksiä omalle ryhmälleen nimi, mutta niiden nimet eivät tätä kirjoittaessa ole vielä tiedossa kirjoittajalla. Apuohjaajia oli paikalla jokaisessa ryhmässä runsaslukuisesti.

Ryhmissä lapsille jaettiin Hirveen Kivaa-kirjaset, jota jokainen ryhmä kävi iän ja tason mukaan läpi. Sisäosuuden jälkeen ainakin aloittelijoiden ryhmässä alkuverryteltiin taikurihipan merkeissä ja tämän jälkeen lähdettiin kokeilemaan Kuntsin suunnittelemaa rataa koulun ympäristöön. Voi sitä riemun määrää, kun rastit löytyivät. Edes kenkien kastuminen ei menoa haitannut ja allekirjoittanutkin joutui täysillä painamaan jokaisen välin. Jokainen ryhmä lopetteli ensimmäisen kerran omalla loppuverryttelyllään ja sai ohjeita ensi kertaa varten. Nopeasti vierähti 1,5 tuntia ja iloisin ilmein lapset lähtivät koteihinsa.

Seuraavan kerran suunnistetaan maanantaina 18.4.2011 klo 17.30-19.00 Tapanilan hiihtomajalla. Vielä mahtuu mukaan, vaikka ensimmäisellä kerralla ei olisi paikalle päässytkään.

Ilmoittautua voi edelleen tapahtumapaikalla tai LS-37:n toimistoon p. 03-7512405 tai sähköpostitse osoitteeseen toimisto@ls37.fi.

Lisätietoja antavat Mika Kantola 040 7381901 tai Juha Palo 040 5167499.