Seuran Halikko-viestin historiaa 2000-luvulta

Ohessa on käsitelty LS-37:n Halikko viestin tapahtumia osuuksittain vuosilta 2001-2009.

Ensimmäinen osuushan on ollut monissa muissakin viesteissä tavara merkkimme, joten Halikostakin on tilastoituna ainoastaan hyviä aloituksia. Parhaiten on onnistunut jape 2004, jolloin vaihtosija loistava 12 ja ero kärkeen 1.12min. Heikoimmankin aloituksen vaihtosija oli ainoastaan 76/-6.44. Erittäin mielenkiintoista on, että tuosta vuodesta 2006 on aloituksen sijaluku joka vuosi parantunut ollen viime vuonna Kimmon toimesta jo 40. Osuuden keskiarvoksi tuli yhdeksän kerran otannalla hieno 38/-4.21min. Osuuden konkari on jape neljällä aloituksellaan.

Juha, Kari ja JarnoToinen osuus nousee historian kirjoissa ehdottomasti vahvimmaksi osuudeksemme, sillä osuuden sija ka on 28. Tällä osuudella peräti seitsemän kertaa sijaluku on lähtenyt nousuun. Parhaimmillaan vuonna 2005 olimme sijalla 12, silloisen trion ollessa Hytönen, Geza ja Jaskari. Osuuden paras nousu on ollut 36 sijaa Matilaisen, J Hirvosen ja K.Valosen toimiessa suunnan näyttäjinä. Isoin tiputus puolestaan oli -13 ja heikoin vaihtosija löytyi 42 sijalta. Osuudelta löytyi neljä kokeneinta viestimiestä, joista J.Kirvesmies, K.Valonen, Matilainen ja M.Kotilainen ovat kukin kolmesti esiintynyt tällä osuudella. Heistä ainoastaan Kari, puheenjohtajan tyyliin, on kahdesti ollut kolmikostaan nopein!

Anu 2006Kolmannen osuuden keskiarvo 30. Paras vaihtosija 2005/11. Tuolloin vauhtimimmien kolmikko oli Tytti, Sanni ja Anniina. Ainoastaan kerran tältä osuudelta löytyi mies viestin viejänä! Juuri tuolloin 2007 Anu, Tytti ja Pexi täräytti sijalukua 28 pykälää ylöspäin, joten managerin oiva veto näkyi onnistuneen. Viidesti sijaluku saatiin tällä osuudella nousuun. Tytti ja Anniina jakavat kokeneimman osuuskävijän viitan neljällä esiintymisellään. Kuusi kertaa osuuden kolmikosta viimeisenä lähtenyt on ollut etukäteis suunnitelmien mukaan nopein. Viestittäreistä Sannilla ja Anniinalla on kummallakin kaksi kolmikon nopeinta suoritusta. Pahin tiputus on ollut -20 sijaa ja huonon vaihtosija 44.

Myös neljäs osuus on luettava vahvuuksiimme. Vaihtosijan ka 28,5, joJanne 2008ten liki sama kuin vahvin lenkkimme. Paras vaihtosija on vuodelta 2004/14 ja se on Markuksen, Timon ja Jannen mainio työnäyte. Heikoin vaihtosija puolestaan 51. Osuuden lähtöjärjestys on onnistunut tällä osuudella parhaiten, sillä peräti seitsemän kertaa viimeisenä lähtenyt on ollut hienosti myös trion nopein. Kuudesti myös hinattu sijoitusta ylöspäin, parhaan nousun ollessa M.Kotilaisen, Topin ja M.Valosen esityöstä yhdeksän arvokasta sijaa. Osuuden ehdoton konkari on Timo kolmella hakkeroinnillaan. Osuudelta erottui Janne, joka tuuppasi tätä osuutta kahdesti ja molemmilla kerroilla trionsa nopein!

Pexi 2006Viides osuus on ollut meiltä hieman vaisumpi keskiarvon pysyessä kuitenkin 31.5, mutta vain kolmesti osuus on kääntynyt nousuun! Parhaimmillaan oltiin 2004 sijalla 15, kun taas heikoin vaihtosija on ollut 46. Pahin tiputus ollut 15 ja enimmillään vuonna 2001 ollaan noustu viisi pykälää(Ville, Janne ja J.Siltovuori). Osuudelta löytyy kolmella esiintymisellä Juha, Pexi ja Janne, joista Pexillä eniten osuuden kolmikon nopeimman suorituksen titteleitä kivasti kaksin kappalein. Yksi mikä pisti silmään, niin ainoastaan kolmesti osuuden triosta viimeisenä lähtenyt on ollut heistä nopein!

Kuudes osuus alkaa olemaan maajoukkue pimujen näytöstä, joiden Tytti 2009seassa meiltä on monia upeita suorituksia. Osuuden ehdoton konkaritar on K.Koivuniemi, sillä koikka on juossut tätä osuutta tällä vuosituhannella neljä kertaa. Seuralta osuuden paras vaihtosija on juuri koikan taidon näyte, sillä 2004 vaihdettiin sijalla 16. Viidesti tällä naisten osuudella olemme saaneet sijalukua parannettua, joista isoin nousu Anniinan avulla neljä sijaa. Isoin tiputus puolestaan kuusi sijaa. Seuran tykinkuula osuudelta kuuluu Katjalle, sillä 2008 eroa osuuden nopeimpaan ainoastaan 2.01min. Samoin Tytin viimevuotinen -3.36 ja koikan v.2004/-5.01 saavat osuudelta erityismaininnan.

Maili-MattiViimeisen osuuden rajuin ankkurointi seuralla on ollut v.2004, silloinhan Kotilaisen Matti H45 sarjalaisena tykitti aivan käsittämättömän suorituksen tällä maajoukkue miehiä vilisevällä osuudella. Moni muistaa varmasti miten monien seurojen miehet tulivat kisan jälkeen kyselemään, että mikäs mies teillä oli ankkurina! Matti jäi nopeimpaan ainoastaan 2.39!! Samalla tuli vuosituhannen, ellei kautta aikain paras loppusija 16. Pexi on osuuden konkari neljällä hyvällä ankkuroinnillaan. Parhaiten sijoja on noussut neljä japen ankkuroidessa. Pahin tiputus 10 sijaa.

Kahden viimeisen osuuden osuutemme yhteen laskettu ero osuuksien nopeimpiin on isoimmillaan revennyt liki 35 minuuttiin ja pienimmillään v.2004 koikan ja Matin runttasuilla -7.40. Lopulliseksi sija keskiarvoksi muodostui 32, mutta sillä ei ole paljon painoarvoa tälle vuodelle…sen verran mielenkiintoiselta ja kilpailukykyiseltä tämänvuotinen joukkue näyttää.

{jcomments on}