Kolmen mitalin SM-viikonloppu

SM-keskimatka- ja -viesti-viikonlopun parhaasta annista vastasi H75-sarjan viestikolmikko: Pekka Pohjanpelto, Pertti Virtanen ja Esko Ranta. Heidän voittonsa oli itseasiassa ylivoimainen, kun seuraavaksi tullut Hiisirasti jäi viitisen minuuttia taakse.
Myös toisesta viestimitalista vastasi R2-joukkue. D35-joukkueen Kirsi Koivuniemi, Virpi Remahl ja Anu Tahvanainen pokkasi pronssia. Ankkuri-Anu pääsi matkaan ensimmäisenä, mutta joutui antautumaan mm. D35-rankiykköselle Päivi Kulmalalle (RR). Kakkospaikkakin oli tarjolla, sillä kolmanneksi viimeisellä Anu oli vielä tasoissa Sini Pekkalan (EsSu) kanssa, mutta joutui antautumaan 14s verran lopussa.

R1 puolella laatu korvasi määrän. Jalkeilla oli flunssa-aallon ja passivarkaiden jäljiltä vain kaksi kokonaista joukkuetta. Ainakaan aloittajissa ei LS:llä ole pulaa. Pelin avasi H18-sarjan Aleksi ja hyvin avasikin. Hän toi viestikapulan näköetäisyydellä kärkeen kolmantena. Heti perään Pexi toi H21-joukkueen mallikkaasti sijalla 34. vaihtoon ja kirsikkana kakun päälle Tytti saapui D21-tynkäjoukkueen aloittajana vain pari minuuttia kärjestä ja mm. maajoukkuestatuksen omaavasta suunnistajasta. Kaiken kukkuraksi Tytin hajonta oli pääosin ns. ulkokaarteessa.

H18-pojat jatkoivatkin mainiosti. Seuraavan osuuden Pauli piti pintansa ja toi kapulan samalla sijalla puomille. Ankkuriosuudelle lähti mm. Jukolassa ykkösjoukkueen aloittajana nähty Máté Baumholczer. Reilun minuutin sisään Mátén perään lähti viisi takaa-ajajaa ja muutaman virheen turvin heistä kolme pystyi tekemään ohituksen. Loppusija kuusi on kuitenkin hieno suoritus tasokkaassa sarjassa, jossa toisen ja kuudennen sijan erotti vajaa kolme minuuttia.

Viikonlopun ensimmäisenä kisapäivänä mitalisade jäi yhteen pronssiseen pisaraan. Kahden viikon takainen Suomen mestari Tytti kiipesi D18-sarjan palkintojen jaossa kolmanneksi korkeimmalle pallille. Kisa oli mitalistien osalta tiukka. Jälleen Tytti harmansi viitoituksen varrella olleiden kannustajien hiuksia kun suunnilleen puolessa välissä sarjaansa matkaan lähtenyt TyTy väisteli melkein loppuun asti kilpasiskojensa ajanalituspyristelyitä. Mutta tosiaan aivan loppuun asti se ei riittänyt. TP:n Emmi Mähönen alitti ajan 21 sekunnilla ja Pohjantähden Saana-Maria Rahko seitsemällä.

R2-puolen parhaat keskimatkailijat löytyi D45- ja H65-sarjasta. Päivi Einonen oli viides, kaksi minuuttia kärjestä ja Jouko Heinonen ja Jukka Savolainen paikoittivat vierekkäiset sijat ollen yhdeksäs ja kymmenes.