Ohjeita

Uutisen lisääminen etusivulle

Valitse vasemmalta Käyttäjä-valikosta kohta Lisää artikkeli. Tämän jälkeen aukeaa editori, jolla voit kirjoittaa ja muotoilla tekstin. Huomioi, että enterin painaminen aloittaa uuden kappaleen. Jos välttämättä haluat tehdä rivinvaihdon, niin se onnistuu yhdistelmällä shift+enter.

Kun teksti on valmis valitse sille oikea ryhmä (Tämä ei ole kriittistä, mutta helpottaa vanhojen juttujen arkistointia). Esim. uutisen tapauksessa uutinen. Jotta juttu näkyisi etusivulla valitse Näytä etusivulla vaihtoehtoon kyllä. Jos unohdit tämän ja valitsit ryhmäksi uutinen, voit korjata tämän valitsemalla vasemmalta kohdan Uutiset ja editoimalla artikkelia.

Koko juttua ei välttämättä tarvitse näyttää aina kerrallaan etusivulla. Editorin alla olevalla Lisää.. painikkeella voi valita kohdan, jonka jälkeen loppu teksti piilotetaan ja etusivulle ilmestyy Lue lisää… linkki koko tekstiin.

Aloita ja lopeta julkaisu asetuksilla voit valita, milloin juttu on näkyvillä. Kuvan lisääminen onnistuu editorin alapuolella olevalla Kuva-painikkeella tai editorin tekstialueen yläpuolella olevan työkalurivin alimmalla rivillä olevalla painikkeella. Jälkimmäinen toimii paremmin.

Juttu ei välttämättä tule heti näkyville, jos käyttöoikeustasosi on liian matala. Tällöin jonkun muun (Julkaisijatason omaavan) on vielä erkiseen julkaistava se.

Backend

Järjestäja ja ylläpito -käyttöoikeustason omaavat pääsevät kirjautumaan backendiin osoitteessa www.ls37.fi/administrator
Tätä kautta voi esim. muokata kaikkia sivuja, muuttaa ja lisätä valikoita ja hallita käyttäjiä.

Uuden sivun liittäminen valikkoon olistuu valikoiden hallinnasta, kyseisen valikon kohdalta seuraavasti: Uusi -> Artikkeli -> Normaali artikkeli (Article Layout)
Oikealta valitaan artikkelin valinta kohdasta haluttu artikkeli (käytä hakutoimintoa). Jos sivu halutaan jonkin valikon kohdan alapuolelle (esim. Iltarastit), valitaan Isäntäobjekti kohdasta yläpuoleinen valikko.

Tiedostoja (esim tuloksia) voi siirtää palvelimelle mediatiedostojen hallinta ikkunan kautta.

Kartat

Karttoihin (OCAD-tiedostoina) pääsee käsiksi osoitteessa www.ls37.fi/kartat
Kirjaudu tätä ennen sisään etusivulla. Karttoihin pääsee vain, jos backendin kautta käyttäjälle on annettu oikeus päästä käsiksi karttoihin.

Iltarastitulokset

Tee tulokset E-Resultsista XML-tiedostoksi. Mene sivulle www.ls37.fi/iltarastit/update.php
Valitse kerta ja ladattava tiedosto. Hallinnan salasana on “notko”. Jos jokin meni pieleen, voi tulokset poistaa alemmalla vaihtoehdolla. Tulosten korjaaminen myös edellyttää vanhojen poistoa, ennen kuin ne voidaan korvata uusilla.
Koska systeemi on vielä vähän vaiheessa, väliajat tulee muodostaa ja ladata erikseen. Jos väliajoissa on virheitä, uuden tiedoston lataaminen korvaa vanhat (tästä olisi tarkoitus luopua myöhemmin).

Viestin poistaminen ilmoitustaululta

Mene osoitteeseen https://www.ls37.fi/taulu/?poista=lista ja valitse poista poistettavan viestin kohdalta.

Kalenteri

Jos luet tätä, niin sinulla on oikeudet lisätä ja muokata kalenterin tapahtumia. Tapahtuman lisääminen onnistuu klikkaamalla kyseisen päivän kohdalla olevaa + merkkiä. Tapahtuman tiedot tulevat ensimmäiselle välilehdelle ja toiselta valitaan aikaan liittyvät tiedot.  Muokkaaminen onnistuu valitsemalla tapahtuma ja klikkaamalla muokkauspainiketta.

Apua voi kysyä sähköpostilla tai numerosta 040-8217320