Menestystä laajalla rintamalla

Viikolla paljon kilpailuja

Tampere Sprint Tour tarjosi viikon ensimmäiset kilpailut Tampereen Kaukajärven koululla. Tarjolla oli Tampere Sprint Tourin toinen osakilpailu. Kuten nimestäkin voi päätellä, niin sprinttiä oli tarjolla. Ratamestarina toimi Mikko Eskola. Lahden Suunnistajat -37 oli lähtenyt matkaan pienellä iskukykyisellä joukkueella ja menestystäkin tuli. Parhaiten radoistaan selvisivät H40 sarjan Juha Matilainen ja H50 sarjan Harri Hytönen, jotka molemmat sijoittuivat sarjassaan toiseksi. Juha aloitti vahvasti, mutta joutui lopulta taipumaan toiseksi häviten 33 sekuntia voittajalle. Harri suunnisti tasaisen hyvin ja lopputuloksissa oli 49 sekuntia voittajaa jäljessä. Kilpailun kolmannesta lahtelaisesta palkintopallisijasta vastasi H80 sarjan Jukka Luukko sijoittumalla kolmanneksi. D50 sarjassa Sari Liikonen jäi vain niukasti palkintopallin ulkopuolelle ollen hienosti neljäs. Onnistunut reissu siis lahtelaisilta Suomen upeimpaan kaupunkiin.

TULOKSET

Pielisrastit, järjestäjänä Nurmeksen Sepot, suunnistettiin Marjasuonkallioiden maastossa 25 kilometriä Nurmeksesta lounaaseen. Tarjolla oli hyvin vaihtelevaa itäsuomalaista maastoa, johon ratamestari Mika-Markku Grönholm oli omat taikatemppunsa tehnyt. Lauantaina oli tarjolla keskimatkan suunnistusta. H80 sarjassa hieman vajaan kahden kilometrin radalla Veijo Tahvanainen kamppaili koko matkan ajan kärkipaikasta, mutta lopulta sijoittui upeasti toiseksi vain 22 sekuntia kärkeen jääneenä. D60 sarjan 2.63 kilometrin radalla Päivi Einonen taisteli itsensä hienosti kolmanneksi.

Sunnuntaille oli tarjolla lyhennetyt pitkän matkan kisat. Veijo Tahvanainen jatkoi siitä mihin lauantaina jäi eli saaliina oli jälleen kakkossija ja myös lauantain sekä sunnuntain yhteisajoissa irtosi hopea. Päivin sunnuntai toi nelossijan ja yhteistuloksissa Veijon tapaan kakkossijan.

Tuplakeskari

Kouvolan Suunnistajat olivat rakennelleet suunnistajille pienimuotoista jekkua lauantaipäivän ratoksi. Tuplakeskarin merkeissä suunnistettiin aamu- ja iltapäivällä keskimatka kaikissa sarjoissa. Lopputulokset siis muodostuivat kahden kilpailun yhteisajoista. Kilpailukeskus oli rakennettu Käyrälammen uimarannalle, joten kilpailujen jälkeinen viilennys oli helposti järjestettävissä. Ratamestareina toimivat Jarkko Tynys ja Arttu Lindqvist. Suunnistusmaaston sijaitessa lähellä asutusta, niin tiedossa oli, että polkuja on paljonkin tarjolla. Kenelle se sitten onkaan hyvä. No, kyllä se ainakin lahtelaisille sopi. Askelmerkkejä on hyvin näemmä hiottu esim Tapanilan ja Urheilukeskuksen lähimaastojen poluilla. Päivän mahtavimmista suorituksista vastasivat H80 sarjan Markku Salo ja H12 sarjan Hermanni Latonummi voittaen omat sarjansa. Upeaa tekemistä. Varsinkin iltapäivän kisassa Hermanni oli ihan omilla minuuttiluvuillaan 1.9 kilometrin matkalla. Yhteisajoissa yli viiden minuutin pohjat. Markulla loppuajoissa oli hiukan tiukempaa, mutta eroa toiseen jäi silti yli kaksi ja puoli minuuttia. H12 sarjassa tulitukea Hermannille mukavasti antoi Elmo Kiiskinen sijoittumalla neljänneksi häviten pronssin harmittavasti 11 sekunnilla. Kiiskisten perheen menestystä nähtiin lisää myös D40 sarjassa Kirsin sijoittuessa hopeasijalle yhteistuloksissa. Yhden rastin parin minuutin pummi taisi olla suurin ratkaisu siinä, että lähes kotonaan suunnistanut Kirsi joutui luopumaan kärkipaikasta. Hopealle omassa H8RR sarjassaan ylsi komeasti myös Iisakki Latonummi. Aamupäivän kisa sujui vielä kärkivauhdilla, mutta iltapäivällä Iisakki sitten tipahti kakkossijalle. Latonummien upeaa suunistuspäivää täydensi H10RR sarjan Aaretti ottamalla pronssisijan. Tasaisen varmoilla suorituksilla hieno sijoitus. No, se on varmaa, että ei nämäkään sijoitukset sitä tosiasiaa muuta, että seuraavinakin aamuina Latonummien aamiaispöydässä puurokin syödään kilpailumoodissa lusikoiden. Pronssisijaa pääsi juhlimaan myös D12TR sarjassa Sanni Eskeli. Sarjassa D12 Siiri Siikanen kolkutteli palkintopallisijoitusta ollen neljäs vajaa puoli minuuttia kolmannesta sijasta. Lähes koko perheen voimin metsässä olleiden Kiiskisten hyviä sijoituksia täydensi Petri ollen pääsarjassa H21A viides. Tasaisen hyvin suunnistaneen Petrin ehkä olisi kannattanut suunnistaa omassa sarjassaan, kun voi olla, että perheen sisällä heikoimmalla sijoituksella saattaa iskeä tiskivuoro seuraavaksi viikoksi. Lahtelaisten hienoa lauantaita täydensi D50 sarjan Kati Aaltonen sijoittumalla kuudenneksi.

Latonummista kuvassa järjestyksessä Aaretti, Hermanni ja Iisakki sekä vielä lisäksi Hermanni viimeiseltä rastilta lähdössä vauhdilla maaliin.

Yhteisajat

H21A (5,3+5,4)

5) Petri Kiiskinen Lahden Suunnistajat-37 1.16.57 (38.13/5.).

H80 (2,4+2,5)

1) Markku Salo Lahden Suunnistajat-37 1.15.47 (38.21/2.).

D40 (3,4+3,3)

2) Kirsi Kiiskinen Lahden Suunnistajat-37 57.48 (28.03/2.), Leena Keskinarkaus Lahden Suunnistajat-37 .

D50 (3,4+3,2)

6) Kati Aaltonen Lahden Suunnistajat-37 1.53.12 (55.16/7.).

H12 (1,4+1,9)

1) Hermanni Latonummi Lahden Suunnistajat-37 24.58 (13.23/1.), 4) Elmo Kiiskinen Lahden Suunnistajat-37 31.40 (18.02/5.), Nilla Keskinarkaus Lahden Suunnistajat-37 .

D12 (1,4+1,9)

4) Siiri Siikanen Lahden Suunnistajat-37 35.24 (21.41/4.).

D12TR (1,4+1,8)

3) Sanni Eskeli Lahden Suunnistajat-37 57.10 (25.27/2.), Hertta Siikanen Lahden Suunnistajat-37 .

H10RR (2,0+2,2)

3) Aaretti Latonummi Lahden Suunnistajat-37 27.12 (13.59/3.).

H8RR (2,0+2,2)

2) Iisakki Latonummi Lahden Suunnistajat-37 37.58 (22.18/2.)

AAMUPÄIVÄ

ILTAPÄIVÄ

YHTEISAJAT

Perho-rastit käytiin myös sunnuntaina keskimatkoilla Perhon lähistöllä kauniissa sekä nopeassa harjumaastossa. Ratamestarina toimi Ilkka Koskela. Jyväskylässä asustavilla vahvistuksillamme oli lyhyt matka kisaan ja paikalle oli päässytkin Anna Närhi. Anna ei paljoa Jukolan jälkeen ole suunnistellutkaan, mutta nyt tossu liikkui iloisesti ja tuloksena oli hieno voitto pääsarjassa D21 lähes puolentoista minuutin erolla kakkoseen.

D21 : 4,0 km

Lähti: 5, Keskeytti: 0, Hylätty: 0